Aleksandar Obradović (foto: DjordjeDjokovic)
Aleksandar Obradović (foto: DjordjeDjokovic)
28.01.2020, 14:37

Aleksandar Obradović Ličnost godine

č: | fb:

Aleksandru Obradoviću, uzbunjivaču iz Krušika, dodeljena je Ninova nagrada Ličnost godine. Priznanje je obrazložio glavni urednik Milan Ćulibrk, koji je rekao da nikada lakše nije bilo uređivati NIN i da mu je zadovoljstvo to da čini, jer je toliko događaja o kojima drugi neće da pričaju i pišu, prenosi Danas.

 

"U oktobru nisam ni znao ko je, niti zbog čega bi bio ličnost godine. Saznali smo prvo da je zatvoren, onda smo mu saznali ime, objavili ime i tada smo saznali šta je čovek spreman da uradi da bi istina izašla na videlo", rekao je Ćulibrk na dodeli priznanja.

 

Primajući priznanje, Obradović se zahvalio nedeljniku NIN i posebno novinaru Vuku Cvijiću.

 

"Krušik je neodbranjiva afera ove vlasti koja pokušava da sakrije istinu od javnosti", rekao je Obradović i dodao da je ta fabrika oružja plen vlasti, kao što im je plen i cela država.

 

"Oteli su državu, eutanizovali istinu i odavde ohrabrujem i druge građane koji imaju gram baruta hrabrosti i inata", poručio je Aleksandar Obradović.

 

On je podržao i televiziju N1, koja, kako je ocenio, pet godina objektivno i profesionalno infromiše javnost i kojoj zahvaljuje za sve što su učinili za njega.

 

Aleksandar Obradović je uhapšen nakon što je novinarima dostavio podatke o umešanosti oca ministra policije Nebojše Stefanovića u trgovinu oružjem.

 

Srpska javnost je praktično tri nedelje kasnije saznala za hapšenje Obradovića nakon što je NIN objavio nezvaničnu informaciju o tome. Obradović je najpre boravio u Centralnom zatvoru, a nakon saznanja o njegovom hapšenju ispred zatvora organizovani su protesti.

 

Ukidanjem odluke Višeg suda o zatvorskom pritvoru sve je vraćeno u stanje od pre 27. septembra kada se na odluku sudije za prethodni postupak Višeg suda Miloša Labudovića koji je Obradoviću odredio kućni pritvor, žalio tužilac Višeg tužilaštva Aleksandar Momčilović. Po žalbi tužioca, Vanraspravno veće Višeg suda preinačilo je odluku u pritvoru, nakon čega je Obradović iz svog stana u Valjevu, prevezen u beogradski Centralni zatvor.

 

Rešenjem sudije od 20. septembra, Obradoviću je određena mera zabrane napuštanja stana. Pušten je iz kućnog pritvora 18. decembra.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 18 sati 20 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 18 sati 21 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara