UNS (foto: UNS)
UNS (foto: UNS)
03.02.2020, 16:17

UNS: Slavica Vujanac nova žrtva portala Kolubarski info

č: | fb:

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog vređanja novinarke i urednice valjevskog portala Vamedia Slavice Vujanac na portalu Kolubarski info i poziva urednika Zorana Majdaka da prestane sa diskreditovanjem i vređanjem novinara koji ukazuju na zloupotrebe vlasti.

 

U tekstu na portalu Kolubarski info koleginici Vujanac, uz foto-montažu, upućene su uvrede da je u "nervnom rastrojstvu", da ima "praseće prste"…

 

Vujanac kaže za UNS da to nije prvi put da o njoj, ali i o drugim nezavisnim novinarima u Valjevu na tom portalu budu objavljene neistine i uvrede. "To su njihovi pokušaji da diskredituju nezavisno novinarstv"“, rekla je za UNS Vujanac.

 

UNS podseća da je na portalu Kolubarski info i urednica sajta Kolubarske.rs Darija Ranković optuživana da je "valjevski lažov godine". Inače, izdavač portala Kolubarski info, na kojem se otvoreno vređaju novinari koji ukazuju na zloupotrebe vlasti, dobio je milionske iznose na prošlogodišnjem medijskom konkursu i javnim nabavkama za informisanje.

 

UNS ističe da je neprihvatljivo da parama poreskih obveznika budu nagrađeni mediji koji učestalo krše Kodeks novinara Srbije.

 

Aktuelno

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 54 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 20 sati 2 minuta

Možda i jesmo "narod najstariji", a da li smo "odrasli"?

Ne mora biti štetno ali korisno nije, ne obraćati pažnju na mišljenje nauke. Pogotovu ako se bavi društvom, i do nekog mišljenja je došla konstatujući mišljenje značajnih ljudi ili (i) značajnog...