Registracija Prijava preko FB
Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
27.02.2020, 11:07

Predloženi kandidati za godišnju nagradu Valjeva

č: | fb:

Komisija za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva donela je odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrade Valjeva, koja se dodeljuje povodom Dana grada, a konačnu reč daće odbornici na sednici Skupštine grada.

 

Kako saznajemo za 14 oblasti pristigla su 42 predloga, pretežno po jedan za svaku oblast, s tim da je za specijalne nagrade bilo sedam predloga, a za oblast umetnost i kultura predloženo je šest kandidata.

 

Komisija je odlučila da za postignute rezultate u privredi godišnju nagradu Valjeva dobije GP "Kompresor ing", za poljoprivredu Dragan Tomić, poljoprivrednik iz Brezovica, dok je profesor Valjevske gimnazije Vera Vaš predložena za oblast obrazovanje i vaspitanje.

 

Za godišnju nagradu za oblast stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata predložen je dr Milan Marković, koji je doktorirao na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerzitet Beograd, za oblast nauka i pronalazaštvo predložena je dr Marija Mirković, specijalista interne medicine, dok je Risto Anđelopolić, inženjer arhitekture u penziji predložen za postignuća u oblsti arhitekture.

 

Komisija za dodelu godišnje nagrade grada za oblast zaštita životne sredine izabrala je EKOD Gradac, dr Nada Popović, ginekolog u penziji predložena je za oblast za medicinu i brigu o zdrvalju, dok je za socijalnu zaštitu i humanitarni rad predložen Caritas Valjevo.

 

Kandidati za oblast humanosti su, kao jedinstven predlog, Nikola Tomić, Ivan Mišković i Aleksandar Simić iz inicijative "Vozi bicikl –produži život", za postignuća u prethodnoj godini za oblast umetnost i kultura predložen je Ljubiša Milutinović, vlasnik Studija M, dok je za čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja predložen Dom kulture "Izvor".

 

Kandidat za godišnju nagradu Grada za oblast informisanje i društveno angažovanje je Marija Petrović Marković, novinar saradnik portala Valjevska posla, a za sport BK Metalac Valjevo.

 

Komisija je odlučila i Skupštini predložila da dodeli i dve specijalne nagrade, i to za životno delo posthumno dr Voji Milutinoviću, a za afirmaciju Valjeva FK Budućnost.

 

Nagrada grada Valjeva se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u godini koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje. Izuzetno, nagrada se može dodeliti za kontinuirani rad i ukupne rezultate u oblasti za koju se nagrada dodeljuje.

 

Predsednik Komisije za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva je dr Ljubomir Pavić, odbornik u Skupštini grada, a članovi su: Gorica Božić, turistički inspektor; advokati Miloš Cvejić i Saša Drajić; Milan Gajić, direktor Poljoprivredne škole; dr Vojislav Andrić, profesor Valjevske gimnazije u penziji; Miodrag Lazić, odbornik u Skupštini grada; Veroljub Lazarević, profesor Valjevske gimnazije u penziji; Milan Korać, nastavnik u penziji; Borko Aleksić, zaposlen u Gradskoj upravi i Viktor Mićić, odbornik u Skupštini grada.

Aktuelno

Milomir Mile Jevtić (foto: Dragan Todorović)
Životopis: Vajar Milomir Jevtić Pre 13 sati 15 minuta

Mile na točkiće

Sedamdesetih je, iz umetničkih razloga, mesec dana jeo samo spanać, a tek nedavno je, radom na spaljivanju drveta, došao do "filozofskog stava", da je gore isto što i dole, da je levo isto desnom,...  · 2 komentara

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 17 sati 8 minuta

U Valjevu još 16 pozitivnih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 2. avgusta, kod još 16 osoba je laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19, tako da su od početka pandemije u Valjevu pozitivne 1044...

Nevena Mihailović i Tara Mitrović (foto: Ljiljana R.)
Na beogradskom FDU 1.08.2020

Prve Ubljanke na katedrama za glumu i režiju

U istoriji visokoobrazovne ustanove Univerziteta umetnosti u Beogradu, Nevena Mihailović i Tara Mitrović su jedine iz ubske opštine kojima je pošlo za rukom da upišu glumu i režiju  · 1 komentar