Registracija Prijava preko FB
Nagrađeni srednjoškolci (foto: Europrom)
Nagrađeni srednjoškolci (foto: Europrom)
07.06.2020, 08:16

Europrom nagradio srednjoškolce

č: | fb:

Već tri godine unazad kompanija Europrom realizuje projekat pod nazivom "Naša trgovina za našu decu". U saradnji sa srednjim školama u Valjevu (Ekonomska škola i Poljoprivredna škola sa domom učenika Valjevo) i Osečini (Obrazovno-vaspitni centar Osečina) učenici prve, druge i treće godine realizuju stručnu praksu u maloprodajnim objektima Europrom-a.

 

Tokom cele školske godine mladim ljudima omogućeno je da učestvuju u radu maloprodajnog objekta, budu u kontaktu sa potrošačima, edukuju se uz nadzore zaposlenih u kompaniji, i da tako celokupan proces obavljanja praktične nastave obave na način koji će im sigurno značiti u budućnosti kada je u pitanju njihov dalji profesionalni razvoj.

 

Bitno je napomenuti da pored toga što učenici dobijaju ocene iz dela obavljanja stručne prakse u okviru školskog programa i kriterijuma – posebne ocene (na osnovu internih kriterijuma kompanije) dobijaju i od strane mentora u maloprodajnom objektu – poslovođe objekta. Na kraju školske godine u maju, Europrom nagrađuje učenike sa najboljim ocenama i komentarima mentora, a kada je reč o najboljim učenicima završnih godina – oni odmah dobiju ponudu za posao, priliku da svoje radno angažovanje započnu u "ljubičastoj" kompaniji.

 

Iako je drugo polugodište školske 2019/2020 godine u velikoj meri izmenjeno zbog korona virusa i vanrednog stanja (što je rezultiralo time da učenici tri meseca kraće budu na praksi) – Europrom je nastavio lepu tradiciju da početkom juna nagradi one koji su pokazali najveću želju, trud i zalaganje.

 

Od ukupno 64 učenika koji su praktičnu nastavu obavljali u 22 maloprodajna objekta Europrom-a u toku ove školske godine – ukupno je nagrađeno njih 21.

 

Kada je reč o završnim godinama nagrađeno je ukupno pet učenika, i njima je već upućena ponuda za zaposlenje odmah nakon završetka svih preostalih junskih obaveza u školi.

 

Učenicima se izlazilo u susret i kada je reč o odabiru maloprodajnog objekta, pa su tako učenici sa seoskih područja, u kojima postoje objekti Europrom-a, svoju praksu obavljali u svom mestu.

 

U Europrom-u ističu da je pomenuti projekat jako bitan korak u pokazivanju mladima da jedino svojim trudom, zalaganjem i željom za učenjem mogu napredovati ispravnim putem, i da će takav pristup biti nagrađen. Takođe je istaknuto da su vrata ove kompanije otvorena za sve mlade ljude koji su vredni, odgovorni i imaju želju za učenjem.

 

Rukovodstvo i profesori pomenutih škola ističu da je ovaj projekat pravi primer dualnog obrazovanja, i saglasni su da ovaj vid uspešne saradnje obrazovnih institucija i privrede treba negovati i dalje.

Aktuelno

Abro fest plakat (autor Dušan Arsenić) (foto: )
Od 24-30. septembra Pre 32 minuta

"Mrešćenje šarana" otvara 16. Abro fest

Šesnaesti po redu Abro fest počinje večeras premijerom predstave Gradskog pozorišta, "Mrešćenje šarana" po tekstu Aleksandra Popovića. Publika će do 30. septembra imati priliku da pogleda četiri...

Likovna kolonija Ribnica 2021. (foto: www.mionica.rs)
Po treći put Pre 4 sati 3 minuta

Mionica domaćin likovne kolonije "Ribnica3 2021"

U Mionici je po treći put organizovana likovna kolonija "Ribnica3 2021", koja je okupila 17 umetnika iz Rusije, Srbije, Republike Srpske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Izložba radova biće...

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 23 sati 4 minuta

U Valjevu preminule još tri osobe, 157 novozaraženih

Od posledica koronavirusa u Valjevu su preminule još tri osoba. U Opštoj bolnici trenutno je na lečenju 166 kovid pacijenata. Testirano je 367 na teritoriji Kolubarskog okruga, u Kovid ambulanti...  · 1 komentar