Nagrađeni srednjoškolci (foto: Europrom)
Nagrađeni srednjoškolci (foto: Europrom)
07.06.2020, 08:16

Europrom nagradio srednjoškolce

č: | fb:

Već tri godine unazad kompanija Europrom realizuje projekat pod nazivom "Naša trgovina za našu decu". U saradnji sa srednjim školama u Valjevu (Ekonomska škola i Poljoprivredna škola sa domom učenika Valjevo) i Osečini (Obrazovno-vaspitni centar Osečina) učenici prve, druge i treće godine realizuju stručnu praksu u maloprodajnim objektima Europrom-a.

 

Tokom cele školske godine mladim ljudima omogućeno je da učestvuju u radu maloprodajnog objekta, budu u kontaktu sa potrošačima, edukuju se uz nadzore zaposlenih u kompaniji, i da tako celokupan proces obavljanja praktične nastave obave na način koji će im sigurno značiti u budućnosti kada je u pitanju njihov dalji profesionalni razvoj.

 

Bitno je napomenuti da pored toga što učenici dobijaju ocene iz dela obavljanja stručne prakse u okviru školskog programa i kriterijuma – posebne ocene (na osnovu internih kriterijuma kompanije) dobijaju i od strane mentora u maloprodajnom objektu – poslovođe objekta. Na kraju školske godine u maju, Europrom nagrađuje učenike sa najboljim ocenama i komentarima mentora, a kada je reč o najboljim učenicima završnih godina – oni odmah dobiju ponudu za posao, priliku da svoje radno angažovanje započnu u "ljubičastoj" kompaniji.

 

Iako je drugo polugodište školske 2019/2020 godine u velikoj meri izmenjeno zbog korona virusa i vanrednog stanja (što je rezultiralo time da učenici tri meseca kraće budu na praksi) – Europrom je nastavio lepu tradiciju da početkom juna nagradi one koji su pokazali najveću želju, trud i zalaganje.

 

Od ukupno 64 učenika koji su praktičnu nastavu obavljali u 22 maloprodajna objekta Europrom-a u toku ove školske godine – ukupno je nagrađeno njih 21.

 

Kada je reč o završnim godinama nagrađeno je ukupno pet učenika, i njima je već upućena ponuda za zaposlenje odmah nakon završetka svih preostalih junskih obaveza u školi.

 

Učenicima se izlazilo u susret i kada je reč o odabiru maloprodajnog objekta, pa su tako učenici sa seoskih područja, u kojima postoje objekti Europrom-a, svoju praksu obavljali u svom mestu.

 

U Europrom-u ističu da je pomenuti projekat jako bitan korak u pokazivanju mladima da jedino svojim trudom, zalaganjem i željom za učenjem mogu napredovati ispravnim putem, i da će takav pristup biti nagrađen. Takođe je istaknuto da su vrata ove kompanije otvorena za sve mlade ljude koji su vredni, odgovorni i imaju želju za učenjem.

 

Rukovodstvo i profesori pomenutih škola ističu da je ovaj projekat pravi primer dualnog obrazovanja, i saglasni su da ovaj vid uspešne saradnje obrazovnih institucija i privrede treba negovati i dalje.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 sati 7 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 sati 8 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 20 sati 1 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara