"Česmovača" (foto: Đorđe Đoković)
12.06.2020, 11:26

Vanredno uzorkovanje vode

č: | fb:

Rezultati fizičko-hemijske analize vode iz gradskog vodovoda od srede 10. juna su u granicama referentnih vrednosti, a mikrobiološka analiza je nakon prvog čitanja pokazala odsustvo koliformnih bakterija, saopštio je Zavod za javno zdravlje Valjevo.

 

Nakon brojnih telefonskia  prijava građana, juče i danas, o tome da voda u gradskoj mreži Vodovoda ima neprijatan miris i ukus, Zavod za javno zdravlje Valjevo je obavestio nadležne institucije i zahtevao hitno vanredno uzorkovanje, a rezultati će biti poznati u naredna dva dana.

 

Iz Zavoda za javno zdravlje preporučuju građanima da, dok ne budu gotovi rezultati uzoraka vode uzetih juče i danas, koriste flaširanu vodu. O novim rezultatima biće blagovremeno obavešteni.

 

Kako nam je rečeno u Zavodu za javno zdravlje najviše poziva građana bilo je iz naselja Kolubara 2 i Novog Naselje koji su prijavili da voda iz gradske mreže ima neprijatan miris i ukus.

 

"Voda je bekterilološki, hemijski i biološki ispravna za piće, a zbog zamućenosti se koristi više hlora nego što je to uobičajeno", saopšteno je jutros iz gradskog vodovoda.

 

Zbog obilnih padavina prethodna dva dana došlo je do zamućenosti izvorišta Paklje, tako da se većim delom sirova voda zahvata sa reke Gradac. 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 3 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 13 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara