Obnicica (foto: Đorđe Đoković)
Obnicica (foto: Đorđe Đoković)
22.06.2020, 17:58

Obnica poplavila kuće i njive u Pričeviću

č: | fb:

Zbog obilnih padavina izlila se Obnica, koja je za samo dva časa porasla za metar i po, i poplavila nekoliko domaćinstava u Pričeviću i okolini, kao i preko sto njiva uzvodno od Valjeva prema Pričeviću i uzvodno od Pričevića. 

 

Prema podacima valjevske meteorološke stnice, na teritoriji grada Valjeva palo je skoro 40 litara kiše, koja sa kraćim prekidima, pada od noćas.

 

Ugroženi meštani, koji si se javili redakciji Kolubarskih.rs, kažu da su se izlile reke Obnica i Kamenica, poplavile su kuće i njive, a s obzirom na to da kiša još uvek pada i da su meteorolizi najavili da će padavine biti obilnije tokom noći, strahuju da će biti poplavljene i kuće, ekonomske zgrade i prodavcnice koje se nalaze u centru Pričevića. Njihov strah je, kako kažu, veliki i opravdan s obzirom na to da su pretrpeli veliku štetu i još uvek trpe posledice poplava iz 2014. godine.

 

Podsećaju da su im nadležni obećali da će njihov problem biti rešen i da će Obnica i Kamenica u tom delu biti regulisane, međutim osim obećanja do danas ništa nije urađeno, a oni "strepe od svake malo jače kiše".

Kuđa u Pričeviću pod vodom

Kuđa u Pričeviću pod vodom (Foto: Aleksandar Gajić)

 

Meštani kažu da su danas pozvali predsednika MZ Pričević Miloša Pavlovića, koji inače živi u Valjevu, da ga obaveste o situaciji i da zatraže pomoć. "Rekao nam je da je zvao preduzeće Erozija i valjevski Krizni štab, i da ih je obavestio o situaciji u Pričeviću. Oni su mu, navodno rekli, da će neko doći u toku dana, međutim još uvek niko nije došao", kažu meštani.

 

Kako je Kolubarskim.rs rečeno, preduzeća "Erozija" je nadležno za uređene ili regulisane vodotokve na teritoriji Valjeva, dok je za neuređene rečne tokove nadležan grad Valjevo, koji ima operativni plan za odbranu od poplava voda II reda i prema tom planu rukovodstvo Grada, odnosno Krizni štab je dužan da reaguje u ovakvim situacijama i da preduzme konkretne mere.

 

Takođe nam je rečeno da Sektor za vanredne situacije MUP Srbije reaguje u situaciji kada je potrebna pomoć građanima i eventualno njihova evakuacija. Na naše telefonske pozive niko od gradskog rukovodstva nije odgovorio ili nam je kratko rečeno da su "na terenu". 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuelno

Nagrađeni (foto: Vlada Ivanović)
Svečana sednica SO Pre 18 sati 2 minuta

Obeležen Dan opštine Ljig

Na svečanosti povodom Dana opštine Ljig dodeljena su priznanja najuspešnijim pojedincima, ustanovama i organizacijama. Najviše priznanje, Plaketa "Đak kaplar" dodeljuje se posthumno Milovanu Danojliću  · 3 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 22 sati 13 minuta

Vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Valjevska policija je isključili iz saobraćaja vozača koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Zaustavljen u Ulici Milovana Glišića, potom i u Karađorđevoj.  · 3 komentara

Učionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 3.12.2022

Gde zna dete, šta je službeno lice…

Bez obzira na starost kuknjave zbog "propasti morala" (još od Katonovog "O vremena, o običaji!"), svaka generacija starijih traži pravo, da i ona kuka! Tako je i sada, uz jedinu novost što je...  · 7 komentara