Modelarski skup u Divcima (foto: Aeroklub Valjevo)
Modelarski skup u Divcima (foto: Aeroklub Valjevo)
30.06.2020, 12:39

U Divcima prikazano 60 modela bespilotnih letelica

č: | fb:

Aeroklub (AK) Valjevo treću godinu za redom organizovao je revijalni modelarski skup. Na aerodromu u Divcima bilo je oko 50 pilota iz cele Srbije i zajedno sa modelarima iz AK Valjevo prikazali su preko 60 modela bespilotnih letelica.

Modelarski skup u Divcima

Modelarski skup u Divcima (Foto: Aeroklub Valjevo)

 

Na ovom skupu učestvovali su modelari iz Novog Sada, Beograda, Bečeja, Vršca, Kraljeva, Čačka, Ivanjice, Rume, Paraćina, Mladenovca, Trstenika, Svilanjca…, a sa njima su na aerodrom u Divcima došli i članovi njihovih porodica i prijatelji.

Učesnici Modelarskog skupa u Divcima

Učesnici Modelarskog skupa u Divcima (Foto: Aeroklub Valjevo)

 

Organizator naglašava da s obzirom na to da nisu mogli da doputuju modelari iz okolnih zemalja, koji su dolazilli prethodnih godina, ovo je izuzetno veliki odziv. Najmlađi učesnik 12 godina Marko Milojković iz Vršca, a najstariji Sava 73 godine iz Kraljeva, poznatiji među modelarima kao deda Sava, poslali su poruku da ljubav prema ovom hobiju nema granica.

 

"Dok god me noge služe dolaziću na vaš skup", rekao je najstariji učesnik kada se pozdravljao sa organizatorima.

 

Pored učesnika revijalnog modelarskog skupa, na aerodromu u Divcima bio je veliki broj posetilaca iz Valjeva i okoline.

 

Olivera Knežević

Olivera Knežević (Foto: Aeroklub Valjevo)

Prisutne je pozdravila direktor kluba Olivera Knežević, a skup je otvorio predstavnik Vazduhoplovnog Saveza Srbije, predsednik jedriličarske komisije pri VSS, Mika Isaković.

 

Prva dva skupa su organizovana iskljčivo sredstvima članova Aerokluba i donacijama ljubitelja vazduhoplovnih sportova, dok je ovaj treći pomogao Grad Valjevo, kao i mnogobrojni sponzori, što je, kako kažu organizatori, značajno olakšalo organizaciju.

 

"Pored toga što nam je potrebna materijalna pomoć, veoma nam je značajna činjenica da je naš rad i našu ljubav prema vazduhoplovnim sportovima prepoznao i Grad. To govori i činjenica da je veliki broj naših sugrađana zajedno sa decom i prijateljima došao na skup. Posećenost je bila velika i prevazišla je prošlogodišnji skup i pored činjenice da je organizovan u vreme vanredne situacije u Valjevu zbog poplava", rekla je Knežević. 

Rade Pantelić

Rade Pantelić (Foto: Aeroklub Valjevo)

 

Član Aerokluba Valjevo, paraglajderista Rade Pantelić je bacio bombone iz paramotora, što je najmlađa publika ispratila sa posebnim interesovanjem.

 

AK Valjevo najavljuje u ovoj godini još dva događaja; jedan u septembru - Takmičenje u preletu paraglajedrista "Valjevo Open 2020", koje je trebalo da bude održano u martu, bilo prijavljeno oko 60 parglajderista iz celog sveta, ali je odloženo zbog pandemije, dok je drugi zakazan za oktobar - Državno prvenstvo Srbije u aeroreli letenju.

Modelarski skup u Divcima

Modelarski skup u Divcima (Foto: Aeroklub Valjevo)

Aktuelno