Zaprašivanje komaraca (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Zaprašivanje komaraca (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
15.07.2020, 11:12

Danas zaprašivanje komaraca

č: | fb:

Danas počinje zaprašivanje komaraca na teritoriji grada Valjeva, ukoliko se za to stvore povoljni meteorološki uslovi, saopšteno je iz JKP "Vidrak".

 

"Tretman suzbijanja komaraca na području Valjeva izvešće se uređajima sa zemlje u periodu od 19 do 22 časa. Kao preparat koristiće se Aqua K-Othrine, na bazi deltametrina", navodi se u saopštenju.

 

Mole se pčelari da preduzmu neophodne mere zaštite pčela, navodi s eu saopštenju JKP Vidrak.

 

Prema najavi, zaprašivanje komaraca obaviće se u parkovima: Pećina, Jadar, Vidrak, Peti Puk i u Brankovini. Zatim zelene površine u stambenim naseljima, neuređene površine poligon Peti Puk, Senjak, zatim SRC Petnica, stadioni ZSK i Radnički. Takođe, tretiraće se gradska groblja: Novo, Kličevačko i Boričevsko groblje.

 

Zelene javne površine u naseljenom mestu Divčibare.

 

Vodotokovi reka i priobalja i to: reka Obnica od KZP do ušća, reka Jablanica do Sedlara do ušća, reka Kolubara od "Lovaca" do ušća sa Ljubostinjom, površine oko Petničkog jezera, reka Bela Kamenica, Divčibare, priobalje reke Gradac.

 

Ove godine posao zaprašivanja komaraca obaviće beogradska firma "Delfin trade". Prethodnih godina tretman zaprašivanja komaraca obavljan je i iz vazduha i sa zemlje

Aktuelno