Protivgradna stanica (foto: Đorđe Đoković)
Protivgradna stanica (foto: Đorđe Đoković)
24.08.2014, 09:13

Dejstvovala protivgradna odbrana

č: | fb:

Valjevo i Kolubarski okrug sinoć je dva-tri navrata pogodilo nevreme sa provalom oblaka. Dejstvovala je protivgradna odbrana sa stanica koje koordinirai radarski centri na Blizonjskom visu, kod Brankovine i na Bukulji, kod Aranđelovca.

Prema podacima RHMZ Srbije, centar na Visu je aktivirao 38 stanica, čiji se strelci ispalili 81 protivgradnu raket, a grad je prijavljen na području 24 stanice. Ovi podaci ne moraju biti konačni, a procena o visini štete nema.

Sa Visa se brani 14 opština – pet iz Kolubarskog, osam iz Mačvanskog okruga, kao i Obrenovac.

Sa Bukulje, odakle se brai i područje Ljiške opštine, aktivirano je 29 stanica, ispaljeno je 79 raketa, a grada je bilo na području 10 stanica.

Dežurni u valjevskoj meteorološkoj stanici rekao je Kolubarskim.rs da je sinoć palo tek sedam litara kiše po kvadratnom metru. Grad veličine jajeta padao je u Pambukovici. Nevreme sa gradom zahvatilo je i sela opštine Koceljeva. Prema podacima Centra za obaveštavanje, grada je, po svemu sudeći, najviše bilo u tamnavskim selima, gde štete iznose od 20 do 100 odsto.

Aktuelno

 (foto: )
Na platou Centra za kulturu Pre 6 sati 50 minuta

Noćni bazar u Valjevu

Turistička organizacija Valjevo, u saradnji sa "Novosadskim noćnim bazarom", po prvi put u našem gradu organizuje u subotu, 22. juna "Noćni bazar" na platou Centra za kulturu. Osim promotivnog i...