Registracija Prijava preko FB
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
26.07.2020, 06:11

U Ubu preminula još jedna osoba, u Valjevu još 27 pozitivnih

č: | fb:

U Valjevu je još 27 osoba pozitivnih na COVID-19, tako da je ukupan broj zaraženih 873, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 25. julaU Ubu je preminula još jedna osoba od posledica koronavirusa, ukupno njih troje, dok su u Kolubarskom okrugu od početka pandemije preminule 34 osobe, od toga u Valjevu 21.

 

Novozaraženi su registrovani i u ostalim opštinama Kolubarskog okruga – dvoje u Ljigu i po jedno u Ubu, Lajkovcu, Mionici i Osečini.

 

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 1160 osoba; od toga u Valjevu 873, Ubu 74, u Mionici 68, u Lajkovcu 57 slede Ljig 54 i Osečina 34 obolelih od novog koronavirusa.

 

U ovom trenutku u Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano je 74 pacijenata iz Kolubarskog okruga sa potvrđenom infekcijom COVID-19; iz Valjeva 48, 11 iz Uba, sedam iz Ljiga, pet iz Lajkovca i tri pacijent iz Mionice, dok je u kućnoj izolaciji 594 iz Kolubarskog okruga, od toga 480 iz Valjeva.

 

Prema zavničnim podacima Zavoda za javno zdravlje, od početka epidemije, od 14. marta pa do 25. jula, prijavljeno je 1160 laboratorijski potvrđenih slučajeva COVID-19. U prvom talasu epidemije (mart-maj) prijavljeno je 296 slučajeva, a potom posle pauze od oko tri nedelje od početka juna ponovo registruju novi slučajevi - ukupno 864.

 

Najveći broj obolelih su u uzrastu radno aktivnog stanovništva od 30 do 64 godine.

 

Zavod za javno zdravlje prati situaciju i u valjevskim firmama

 

Najviše zaraženih je u kompaniji Gorenje. Od početka drugog talasa epidemije je zaraženo 49 zaposlenih. Prvi slučajevi oboljevanja laboratorijski su dokazani 30. juna.

 

U HK Krušik od početka drugog talasa epidemije zaraženo je 20 zaposlenih. Prvi slučajevi oboljevanja laboratorijski dokazani u poslednjoj nedelji juna. U ovm periodu je testirano još 12 zaposlenih čije su analize u toku.

 

U kompaniji Valy od početka drugog talasa epidemije zaraženo je 16 zaposlenih. Prvi slučajevi oboljevanja laboratorijski dokazani u poslednjoj nedelji juna. U ovm periodu je testirano još 12 zaposlenih čije su analize u toku

Aktuelno

Palata pravde u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Pre 15 sati 5 minuta

Sudski izvršitelji pušteni na slobodu

Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za svih pet osumnjičenih, među njima četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva, koji su uhapšeni u utorak 4. avgusta ujutro, ukinuto je policijsko...  · 4 komentara

Radnja za kućne ljubimce Pet zona (foto: asmedia.rs/Nenad Živković)
PR tekst Pre 12 sati 55 minuta

Na usluzi životinjama i ljudima

U Valjevu je otvorena najveća radnja za kućne ljubimce pod nazivom Pet zona. Ovo je treći po redu prostor namenjen kućnim ljubimcima u našem kraju preduzeća Sano doo.

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 15 sati 5 minuta

U Valjevu još devet osoba pozitivnih

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 5. avgusta, u Valjevu je još devet osoba zaraženo koronavirusom, tako da je od početka pandemije ukupno 1081.