Registracija Prijava preko FB
Industrijska zona Stefil (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Industrijska zona Stefil (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
28.07.2020, 09:36

Za saobraćajnicu u “Stefilu” 234,4 miliona dinara

č: | fb:

Ministarstvo privrede finansiraće sa 129,4 miliona dinara rekonstrukciju i izgradnju saobraćajnice kroz privrednu zonu, dok je ukupna vrednost radova oko 234,4 miliona dinara sa PDV-om. Preostali deo novca biće obezbeđen iz budžeta Valjeva.

 

Na osnovu Uredbe o utvrđivanju Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture za 2020. godinu, Ministarstvo privrede je donelo Odluku o rasporedu i korišćenju sredstava, a na osnovu prispelih prijava projekata. Prema toj Odluci raspodeljena je milijarda 120 miliona dinara na 31 grad i opštine, a pojedinačno najviše novca pripalo je projektu koji je podneo gard Valjevo.  

 

Sudeći prema konkursnoj dokumentaciji reč je o saobraćajnici u privrednoj zoni "Stefil", koja će biti široka sedam metara, a uz kolovz su predviđene pešačke staze. Kako je navedeno na delu koridora buduće saobraćajnice kroz privrednu zonu već je izgrađena saobraćajnica širine šest metara sa trotoarima.

 

Javna nabavka za rekonstrukciju i izgradnju saobraćajnice kroz Privrednu zonu Valjeva, raspisana je 14. maja, rok za podnošenje ponuda, nakon produžetka, istekao je 1. jula, a odluka o dodeli ugovora doneta je krajem prošle nedelje.

 

Prihvaćena je ponuda od 234.428.316 dinara grupe ponuđača koju predvodi beogradsko GP Ingrap-omni. Pored ove grupe ponuđača na tenderu su učestvovali konzorcijum na čijem je čelu valjevsko građevinsko preduzeće Kompresor ing, grupa ponuđača koji predvodi valjevsko preduzeće "Autotransport" i GP Kej iz Valjeva.

 

Najpovoljniji ponuđač sa cenom 232.666.755 bila je grupa ponuđača na čelu sa preduzećem "Autotransport", ali je Komisija za javnu nabavku konstatovala da je ponuda neprihvatljiva jer ponuđač ne ispunjava dodatne uslove određene Konkursnom dokumentacijom u delu koji se odnosi na dokazivanje ispunjenosti traženog uslova u pogledu poslovnog kapaciteta.

 

Sredstva za uređenje privredne zone, nakon prvog rebalansa budžeta Valjeva, uvećana su za 90 miliona dinara, tako da je ukupno u gradskoj kasi u ovoj godini za izgradnju saobraćajnice u industrijskoj zoni planirano 199 miliona dinara.

 

Aktuelno

Izgradnja pešačkog mosta (foto: Đorđe Đoković)
Radovi do kraja septembra Pre 4 sati 57 minuta

Novi pešački most na Kolubari

Na mestu nekadašnjeg visećeg pešačkog mosta, koji je u majskim poplavama 2014. godine odnela Kolubara, biće izgrađen betonski most, od "Austroterma" do ulaza u Limsku ulicu.  · 3 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Naredba Štaba za vanredne situacije Pre 7 sati 43 minuta

Skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata u Mionici

Štab za vanredne situacije opštine Mionica doneo je naredbu o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata za vreme trajanja vanredne situacije, koja je proglašena zbog pogoršane epidemiološke...