Prekopano dečje igralište zbog toplovoda (foto: Kolubarske.rs)
Prekopano dečje igralište zbog toplovoda (foto: Kolubarske.rs)
29.08.2020, 07:44

Ponovo prekopano dečje igralište na ulazu u Kolubaru 2

č: | fb:

Ponovo se prekopava dečje igralište ili "skver" na ulazu u valjevsko naselje "Kolubara 2" čija je izgradnja počela pre skoro godinu dana. Ovaj put se prekopava kako bi obližnja zgarda bila priključena na toplovod, a samo pre mesec i po dana na istom mestu je kopano kako bi bila urađena rasveta. Očigledno je da nema plana niti kordinacije radova, što nije prvi put u Valjevu po kome se non-stop nešto kopa i prekopava.

 

Žitelji Kolubare 2, koji svakodnevno tuda prolaze, "čudom ne mogu da se načude" šta se radi sa tim nekada "lepim ulazom u njihovo naselje". "Taman smo pomislili da je sve završeno, međutim opet raskopavanje", ogorčeni su.

 

Kažu da to igralište uopšte nije trebalo raditi i "bacati pare", tu je bilo brdašce i pre, mališani su se na njemu sankali, a travnati deo je bio idealan za igru.

Prekopano dečje igralište zbog toplovoda

Prekopano dečje igralište zbog toplovoda (Foto: Kolubarske.rs)

 

Prvobitni rok za završetak radova na dečjem igralištu bio je kraj decembra 2019. godine, međutim početkom godine su prekinuti jer je "došlo do nepredviđenih okolnosti" tako da je rok za završetak pomeren za početak 2020. Potom je i taj rok pomeren zbog lošeg vremena.

 

Negde s proleća, nakon stabilizacije vremenskih prilika, radovi na izgradnji i uređenju "skvera" su nastavljeni. Na 1200 kvadrata urađene su pešačke staze, škarpe za penjanje i dva tobogana, brda sa tunelima i lavirint, kao i postavljanje novog mobilijara – klupa i kanti za smeće.

 

I kada je izgledalo da je dečje igralište u Kolubari 2 konačno završeno, početkom jula su prekopane tek izgrađene staze, kao i travnati deo, da bi bila urađena rasveta, o čemu su Kolubarske.rs pisale.

 

Kako nam je tada rečeno, Grad je prvo raspisao javnu nabavku za izgradnju dečjeg igrališta, pa je nakon nekoliko meseci raspisana i javna nabavka za radove na postavljanju rasvete.

 

Izvođaču radova je bilo naloženo da sve vrati u prvobitno stanje, ali pre vraćanja u prvobitno stanje, ovih dana, usledilo je još jedno prekopavanje novoizgrađenog dečjeg igrališta. Ovaj put, kako su nam rekli radnici, zgrada koja se nalazi u neposrednoj blizini igrališta treba da se priključi na toplovod. 

Prekopano dečje igralište zbog toplovoda

Prekopano dečje igralište zbog toplovoda (Foto: Kolubarske.rs)

 

Prema našim nezvaničnim saznanjima još uvek nije urađen tehnički prijem izvedenih radova na dečjem igralištu, po kome će se izdati upotrebna dozvola. 

 

Izgradnju skvera finansirao je Kabinet ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović, u saradnji sa gradom Valjevom. Za te radove izdvojneo je 5,5 miliona dinara sa PDV-om.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 5 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 55 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.