Registracija Prijava preko FB
Ružičasta Ljubostinja
Ružičasta Ljubostinja
10.09.2020, 12:03

Ružičasta Ljubostinja

č: | fb:

Ljubostinja, rečica koja protiče kroz Valjevo, juče je u popodnevnim časovima bila ljubičasto-roze, a razlozi su za sada nepoznati.  

 

Meštani koji žive pored Ljubostinje pretpostavljaju da je "ružičasta" tečnost, zasad nepoznatog sastava i porekla, ispuštena u reku u gornjem delu, od Rađevog sela. Zabrinuti su jer se ne zna šta je tačno ispušteno i koliko je to opasno po životnu sredinu. Prema njihovim rečima bilo je sličnih situacija i ranije, ali nije utvrđeno ko "truje" Ljubostinju. Kažu da ovaj put slučaj nisu prijavili inspekciji.

 

Usref Osmanović, šef odseka za inspekcijski nadzor grada Valjeva nema saznaja da je u Ljubostinju ispuštena nekakva tečnost i da je juče popodne reka bila ružičasta. On je rekao da će nadležna inspekcija za zaštitu životne sredine odmah izaći na teren kako bi utvrdila uzrok, o čemu će nas obavestiti.

 

Vodoprivredno preduzeće "Erozija" je zaduženo za održavanje rečnih korita i odbranu od poplava, ali u njihovoj nadležnosti nije da kontroliše ko i šta ispušta u reke. To je posao vodoprivredne inspekcije, međutim vodoprivredni inspektor za Kolubarski okrug Vesna Vujić je, kako nam je rečeno, na godišnjem odmoru.

Ružičasta Ljubostinja

Ružičasta Ljubostinja (Foto: kolubarski.rs)

Ružičasta boja se širila iz gornjeg toka reke i tako obojena je protekla kroz grad sve do Kolubare, a mi smo je uočili kod pešačkog mosta u blizini Ekonomske škole.

 

Aktuelno

Bazar za Lanu (foto: Milovan Milovanović)
Ujedinjeni u plemenitosti Pre 10 sati 35 minuta

Računajte na ubske male humanitarce

Na prodajnom bazaru za pomoć Lani Jovanović za svega četiri sata prikupljeno čak 388.700 dinara. Posebno raduje činjenica da su pored odraslih, doprinos i podršku ovom događaju pružili i najmlađi,...

Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 13 sati 21 minuta

Još dve osobe preminule od korone u Valjevu

U Valjevu su od posledica koronavirusa preminule još dve, a u Mionici još jedna osoba, U Kolubarskom okrugu od početka pandemije je 55 preminulih. U Valjevu je još četvoro novozaraženih, prema...  · 1 komentar