Registracija Prijava preko FB
Jovan Maljoković (foto: Đorđe Đoković)
Jovan Maljoković (foto: Đorđe Đoković)
08.02.2015, 11:37

Maljokoviću nagrada za životno delo

č: | fb:

Poznati beogradski džez saksofonista, kompozitor i aranžer Jovan Maljoković dobitnik je nagrade za životno delo koje dodeljuje Internacionalni džez festival Nišvil, saopštio je danas organizator.

Maljokoviću će nagrada biti uručena 13. avgusta na otvaranju Nišvila, a Maljoković će istovremeno proglasiti festival otvorenim. 

Maljoković je rođen u Valjevu 1943. godine i direktor je valjevskog džez festivala. Jedan je od najplodnijih džez autora u Srbiji. Do sada je objavio deset autorskih albuma. Muzika koju svira je veoma prepoznatljiva. To je fini spoj džeza i tradicionalne muzike, nevedeno je u obrazloženju organizatora. 

Jovan Maljoković i njegov Balkan Salsa Band predstavljali su Srbiju na brojnim evropskim džez festivalima. Komponovao je muziku za pozorište i televiziju, a i danas je, sa nesmanjenim žarom, aktivan na kulturnoj sceni Srbije. Trenutno priprema novi album, navodi se u obrazloženju.

Aktuelno

Zahvalnica vrtića herojima (foto: Đorđe Đoković)
U vreme pandemije Pre 14 sati 7 minuta

Valjevski vrtići se zahvalili "našim herojima"

Zaposleni i mališani u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" zahvalili su se svim, kako su ih nazvali, "našim herojima" koji su svojim radom doprineli suzbijanju širenja koronavirusa i ponovnom...

Izbori 2020 (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: Korisnik)
GIK proglasio Pre 9 sati 23 minuta

Peta lista GG Lokalni front Va-Slobodni ljudi

"Grupa građana Lokalni front Va – Slobodni ljudi" naziv je liste sa 20 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu. To je peta izborna lista kandidata za loklna izbore koji će biri održani 21. juna.  · 10 komentara