Registracija Prijava preko FB
Jovan Maljoković (foto: Đorđe Đoković)
Jovan Maljoković (foto: Đorđe Đoković)
08.02.2015, 11:37

Maljokoviću nagrada za životno delo

č: | fb:

Poznati beogradski džez saksofonista, kompozitor i aranžer Jovan Maljoković dobitnik je nagrade za životno delo koje dodeljuje Internacionalni džez festival Nišvil, saopštio je danas organizator.

Maljokoviću će nagrada biti uručena 13. avgusta na otvaranju Nišvila, a Maljoković će istovremeno proglasiti festival otvorenim. 

Maljoković je rođen u Valjevu 1943. godine i direktor je valjevskog džez festivala. Jedan je od najplodnijih džez autora u Srbiji. Do sada je objavio deset autorskih albuma. Muzika koju svira je veoma prepoznatljiva. To je fini spoj džeza i tradicionalne muzike, nevedeno je u obrazloženju organizatora. 

Jovan Maljoković i njegov Balkan Salsa Band predstavljali su Srbiju na brojnim evropskim džez festivalima. Komponovao je muziku za pozorište i televiziju, a i danas je, sa nesmanjenim žarom, aktivan na kulturnoj sceni Srbije. Trenutno priprema novi album, navodi se u obrazloženju.

Aktuelno

Nova biblioteka Gimnazije (foto: Đorđe Đoković)
Društvo školskih bibliotekara Srbije Pre 38 minuta

Značaj povezivanja i duh zajedništva

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Društva školskih bibliotekara Srbije, koja je ove godine zbog pandemije koronavirusa održana onlajn, za člana Upravnog odbora izabrana je Valjevka Slađana Marijanac,...

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 3 sati 48 minuta

U Valjevu još jedna osoba pozitivna

Broj novozaraženih virusom COVID-19 u Valjevu se svakodnevno smanjuje, kao i broj pacijenata na bolničkom lečenju, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje. U Valjevu je još jedna osoba...  · 3 komentara