Registracija Prijava preko FB
Braća Ferati pre... (foto: Đorđe Đoković)
Braća Ferati pre... (foto: Đorđe Đoković)
21.06.2014, 10:12

Semenkari

č: | fb:

Nema valjda posetioca fudbalskih, košarkaških, odbojkaških i rukometnih utakmica, ranije i boks mečeva, a da „živce“ ne smiruje „sportskom zanimacijom“. Da ne prepoznaje ono „kikiriki, smenke...“. Ponuda je poslednjih godina dopunjena i uslugama „kokičara“, koji svoje aparate doguraju do pred Halu sportova ili na neki od fudbalskih stadiona u gradu kako bi „bili na usluzi“. Najverniji posetioci „u glavu“ znaju prodavce i kvalitet njihove robe.

Uz nekoliko „ovdašnjih“ odomaćila su se i (bar) dvojica vrednih Goranaca, braća Ferati (stariji je svojevremeno malo boksovao u Metalcu). Izuzetno vredni, radni i čestiti ljudi. Druga su generacija Feratijevih, koja strpljivo i mukotrpno zarađuje dinar da preživi i prehrani porodicu. Pomažu im, po pravilu, supruge (često i u poodmakloj trudnoći), a u napornijim poslovima, poput cepanja i slaganja drva za zimu, i deca.

... i posle "akcije"

... i posle "akcije" (Foto: Đorđe Đoković)

Ono što potpisnika ovih redova obeshrabruje, i što kao gorak ukus u ustima nosi godinama, je činjenica da semenkari, posebno u Hali sportova, zajedno sa suprugama (i u poodmakloj trudnoći), ostaju po završetku utakmica. Zajedno sa zaposlenima u „Valisu“, sa metlama u rukama, čiste poprište sportskih događanja.

Zebemo da je to uslov, za nekog možda nebitan i neveliki, kako bi svoju robu mogli da prodaju posetiocima utakmica. Njihov teško zarađeni dinar veliki je kao nečijih pet!

Rade, ne bune se, nerado o tome razgovaraju, žure kući i svojoj deci...

Aktuelno

Protesti ispred Skupštine Srbije (foto: skrinšot)
Trupni portret Pre 8 sati 32 minuta

Čiji su huligani na protestima

Sve je počelo utorak, nakon direktnog obraćanja Predsednika gospodina preko Javnog servisa. Predsednik gospodin je za vikend najavio policijski čas, jerbo građani nisu bili dobri. O ličnoj...  · 8 komentara