Dejan Davidović  (foto: Agropress)
Dejan Davidović (foto: Agropress)
14.11.2016, 09:50

Nagrada za novinara Dejana Davidovića

č: | fb:

Novinar regionalne "Vujić televizije" Dejan Davidović dobitnik je nagrade za doprinos u razvoju agrarnog novinarastva, koju dodeljuje Udruženje novinara za poljoprivredu Agropress, pod pokroviteljstvom Grada Valjeva.

 

Dejan Davidović je devet godina autor emisije o poljoprivredi "Selu u pohode", koja se emituje na "Vujić televiziji" više od dve decenije i jedna je od najgledanijih emisija za poljoprivrednike u regionu.

 

"Nagrada je priznanje, ne samo meni, nego celoj ekipi koja već godinama radi emisiju ‘Selu u pohode’, kao i samoj televiziji. Emisiju sam nasledio, ona traje već više od dve decenije. Nadam se da smo ovom emisijom doprineli, bar malo, razvoju poljoprivrede u valjevskom kraju, ali i povezivanju ljudi. Čuo sam od jednog pčelara da se nakon gladanja naše emisije upoznao sa drugim ljudima i iskoristio neke pogodnosti koje su njemu potrebne za proizvodnju meda, pa je svoje košnice selio u drugi kraj Kolubarskog okuga kako bi imali korist i on i taj proizvođač hrane sa Uba, sa kojim je uspostavio kontakt nakon priloga emitovanog na našoj televiziji", kaže Davidović.

 

Valjevskom novinaru nagrada je uručena na svečanost povodom 12 godina postojanja Udruženja novinara za poljoprivredu Agropress, kada su nagrađeni i ovogodišnji ratari rekorderi. Na skupu u Valjevu učestvovalo je oko 150 najznačajnijih predstavnika udruženja poljoprivrednika, kompanija, novinara i predstavnika vlasti.

 

Udruženje novinara za poljoprivredu Agropress je nevladina organizacija čiji je osnovni cilj oživljavanje i unapređenje života na selu u Srbiji.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 8 sati 22 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 5 sati 32 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 8 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara