Valis 93
Valis 93
13.11.2016, 20:27

Rackov vodio do pobede

č: | fb:

VK Valjevo slavilo je večeras tesno ali zasluženo na startu Prve lige Srbije u vaterpolu. Stari grad je pobeđen sa 8:7 (2:3, 3:1, 1:2, 2:1). Posle početne treme ekipa Jove Serafimovića zaigrala je požrtvovano i snažno, momci su, nošeni publikom, dali 110 odsto svojih mogućnosti.

 

Ton igri davao je plejmejker Rackov, koji je angažovan kao pojačanje, sa iskustvom igranja u Partizanu i Zvezdi, koji je znalački vodio saigrače do prve prvoligaške pobede, po mnogo čemu istorijske.

 

Ovaj sport u Valjevu prve korene je pustio 1950-tih, na Komejinom bazenu, na Jablanici, ali se tek mnogo godina docnije odomaćio u valjevskoj porodici sportova, kada je 1980-tih napravljen kupališni kompleks u Petnici. Podizanjem balona nad olimpijskim bazenom stvoreni su uslovi da se utakmice igraju i van letne sezone. Saradnja sa beogradskim Partizanom dala je prve prave rezultate.

 

VK Valjevo: Spasojević, Beljić, Filipović, Marković 1, Pelemiš, Rackov 4, Matović, Gligorijević 2, Popović, Dan, Đorđević, Bulajić 1, Gavrilović, Radulović.

 

Najefikasniji kod gostiju iz Beograda bili su Stefanović i Mitrović sa po 2 gola, dok su po 1 postigli Tomašević i Čučković.

 

U 2. kolu, naredne nedelje (18.00), opet u Petnici, VK Valjevo igra protiv Zemuna, a u sredu 23. novembra u Kup utakmici, takođe u Petnici, igra se protiv Naisa iz Niša.

 

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 34 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...