Ilustracija (prvaci baleta Narodnog pozorišta) (foto: Đorđe Đoković)
Ilustracija (prvaci baleta Narodnog pozorišta) (foto: Đorđe Đoković)
29.07.2015, 15:40

ROMEA I JULIJE

č: | fb:

Suprotni polovi se, najpre, nezadrživo privuku i onda – plus postaje sve više plus, a minus sve više minus…

Dokazano je da se ogromna većina brakova u rekordnom roku pretvori u mrežu jedva izdrživih kompromisa, zauvek razapetu između istoka i zapada ili severa i juga. U suprotnom, odnekud iznikne gusta šuma nerazumevanja u kojoj se ljudi toliko pogube da se međusobno čuju samo ako viču na sav glas. Jednostavno, ljubav je slabo otporna na vreme. U tom smislu, ne znam da li ste primetili neospornu istinu da svaka od 12 stranica zidnog kalendara poseduje različitu nasmejanu lepoticu koja je, pri tom, zaboravila da se obuče? Zašto? Zato što se za mesec dana normalnom muškarcu svaka žena popne na glavu! Ovako, čim dođe prvi, ti samo okreneš list a ono - još nasmejanija i još zaboravnija.

Doduše, ne verujem ni u dugoročno žensko oduševljenje dežmekastim, inertnim muškarcima dobro obučenim da ostavljaju dlake na sapunu i ne zatvaraju WC za vreme vršenja velike nužde. Mislim zato, da su one neobjašnjive suze u kojima smo povremeno zaticali svoje majke, a bogme i supruge, samo na izgled neobjašnjive. Biće da su u tesnoj vezi sa davnim devojačkim zabludama u koje su slepo verovale, sve dok njihov Džams Din, ili Ričard Gir, nije postao običan popodnevni hrkač u dukser gaćama.

Ko zna, možda se ljubavi suštih suprotnosti pretvaraju u male porodične dušegubke samo zato što se brak, s`početka, doživljava isuviše telesno? Ko zna? Jer, telesno, za razliku od duhovnog, prvo nudi med pa onda žuč, što i nije neki redosled. Možda se baš zato, tako teško i tako retko, uspeva u pletenju one mreže koja zauvek spaja suprotne strane sveta. I, tako lako i tako često, događa cela preostala sudbina po kojoj se različiti polovi, najpre, nezadrživo privuku, a onda – plus postaje sve više plus a minus sve više minus.

Blogovi