Sunce (foto: Đorđe Đoković)
Sunce (foto: Đorđe Đoković)
21.07.2015, 13:37

Vrelina

č: | fb:

Tela se na toploti šire, a na hladnoći skupljaju

I, kad se rašire, onda, normalno, postoji tendencija međusobnog dodirivanja što za posledicu ima statistički podatak koji kaže da se najviše dece rodi u martu i aprilu. Takva je situacija i kod termičke obrade istih polova, s tim da se ovde pre radi o sudaranju nego o dodirivanju. Drugim rečima – nije ni malo slučajno da je u salunu divljeg zapada, baš jednog vrelog julskog popodneva, kroz zube proceđeno ono što predstavlja samu suštinu revolveraškog sukoba – Džo burazeru, ovaj grad je mali za nas dvojicu!

Bilo to dobro ili loše, pomenute erekcije organizama nastaviće se i u „narednom kvartalu”. Zato što je 20 km širok ozonski pojas nevinosti u stratosferi plave planete, mestimično, ozbiljno probušen pa, tu i tamo, više nemamo filter za zaustavljanje ekstra-ljubičastog sunčevog zračenja koje je ultra-opasno. Taj neredukovan snop užarene svetlosti udari u zemlju, odbije se na unutrašnji zid preostalog omotača, pa ponovo u zemlju, pa u omotač… i eto ti vreline drugačije od one za koju smo projektovani. A, kada vrućina prevaziđe tehničke mogućnosti ljudske vrste, dolazi do naglog porasta broja slučajeva „eksplicitnog nasilja i još eksplicitnijeg seksa”. Naravno, između tačke A gde su krvni, i tačke B gde su seksualni delikti, postoji čitav niz srednje devijantnih ponašanja čiji je uzrok efekat staklene bašte.

Kako, na primer, objasniti to što neki malokalibarski tipovi, kojima cela opšta kultura (zajedno sa pojedinačnom) staje u punu kutiju šibica a neimarska dela svode na krečenje kuće jednom godišnje - uporno tvrde da imaju jasnu viziju razvoja konkretne opštine, posebno njene industrijske zone!?

Ni manje ni više… I da bi jedino oni sa stranim investitorima lako pronalazili pregovaračke prečice, ma da im poštapalice – more, bre, znači, brate, ...beš mi kevu i definitivno, zahvataju 50% osobnog vokabulara!? Kako drugačije, sem kao mentalnu posledicu globalnog zagrevanja, objasniti to što o blagodetima Evrope najviše govore oni kojima je i najdalja rodbina u najbližem selu, oni kojima majka, kad krenu u Valjevo, ispeče pile da negde stanu, jedu i odmore od duga puta? Najzad, zbog čega bi, ako ne zbog prepečenosti trećeg stepena, i onaj Brka malo da bude predsednik opštine, pa - da nam jaše na čelu kolone?

Ako je tačno da se sva tela na toploti šire, onda se valjda i na hladnoći skupljaju. Iz toga treba izvući zaključak da ćemo sa zimama lako. Leta treba preživeti.

 

 

Blogovi