Stanko Terzić, Mihailo Jokić, Žarko Kovač i Dragan Jeremić (foto: Đorđe Đoković)
Stanko Terzić, Mihailo Jokić, Žarko Kovač i Dragan Jeremić (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2015, 19:03

Kako gradska vlast (ne) komunicira

č: | fb:

Godinu dana malo ko iz Gradske uprave je mario za most u naselju Veselinovići i za probleme žitelja ovog naselja. Onda su oni ljuti i očajni blokirli put Valjevo-Loznica, ne bi li na taj način skrenuli pažnju gradskog rukovodstva na svoje probleme. Četiri dana, nakon blokade, niko se od čelnika Valjeva nije oglasio, ni slovom. A onda danas, u samo jednom danu, stižu informacije. Gradonačelnik najavljuje da će za izgradnju mosta u naselju Veselinovići da traži pare od Kancelrije, predsednik Skupštine grada najavljuje da će da traži pare od Ministarstva, a zamenik gradonačelnika i direktor Gradske direkcije obaveštavaju da su dobili pare od Kancelarije! Ove izjave su me podsetile na igru detekcije (ono, ja sam osoba A, B, C) u čuvenoj Kviskoteci.

Gradonačelnik Stanko Terzić je jutros za Kolubarske.rs rekao da će „ponovo tražiti novac za izgradnju mosta od Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, a ukoliko ne dobiju 30 miliona dinara, koliko bi koštao most, sredstva će obezbediti rebalansom gradskog budžeta”.

Predsednik Skupštine grada Mihailo Jokić u prepodnevnoj izjavi za Radio Patak saopštio je da je uputio inicijativu Ministarstvu za građevinarstvo i infrastrukturu da obezbedi novac za sanaciju mosta u Veslinovića naselju i u Goloj Glavi, „kao što je obezbedilo za rekonstrukciju puta na Divčibarma”.  

A onda na scenu stupa osoba ili osobe C. Oko 14 časova Služba za informisanje i protokol Grada obaveštava javnost, dakako nego putem medija kroz saopštenje, a sve u ime osoba C, da će Kancelarija za obnovu i pomoć poplavljenih područja Vlade Srbije obezbediti sredstva za izgradnju mosta u naselju Veselinovići, a postoji mogućnost finansiranja i mosta u Goloj Glavi. A sve to je rečeno juče i to u komunikaciji sa Đorđem Vukovićem, savetnikom u Kancelariji za obnovu i pomoć i predstavnika Valjeva - zamenika gradonačelnika Žarka Kovača i direktora Gradske direkcije Dragana Jeremića.

Dakle, savetnik u Kancelariji, juče je, obavestio predstavnike Valjeva da će Kancelarija obezbediti novac za izgradnju mosta u naselju Veselinovići. Lepo! Ali, gde su dva glavna predstavnika Valjeva ili predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti ili predsednik Skupštine dr Mihilo Jokić i gradonačelnik Stanko Terzić, da i oni budu obavešteni? Kako to da, ta dva predstavnika Valjeva, Terzić-Jokić, nisu danas bila upoznata sa dogovorom između savetnika Kancelarije Vukovića i predstavnika Valjeva, Kovača-Jeremića, nego su ponosno najavili da će tražiti pomoć od Kancelarije, odnosno Ministarstva!?

Odgovor se nameće. Svako hoće da bude osoba A, osim osobe A! 

Blogovi