Registracija Prijava preko FB
Trening FK Budućnost - Krušik (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Trening FK Budućnost - Krušik (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
14.09.2015, 09:46

Varljiva fudbalska jesen

č: | fb:

Na srpskoligaškim i terenima Zonske lige Drina odigrano je pet kola, a klubovi Kolubarskog okruga startovali su ispod očekivanja, posebno „zonaši“. Kako to u fudbalu obično biva, na tapetu su treneri, uz povike na suđenje. Ne kažemo da klubovi „moćniji“ od ekipa Valjevskog kraja „ne rade“ i sa „ljudima u crnom“ ali bi, najpre, valjalo presabrati ambicije, koje su često bez realnog pokrića u igračkom kadru, uslovima, finansijama...

Peto kolo, igrano juče i u subotu, bilo je najslabije, posebno za ekipe u Zonskoj ligi Drina. U subotu je Budućnost-Krušik protiv Poleta iz Ljubića spasavala 2:2 pred svojim navijačima, Jedinstvo je na Ubu izgubilo od Sloge iz Požege rezultatom 0:2, a Železničar je juče u Lajkovcu izborio samo 0:0 sa Slogom iz Kraljeva.

„Zonaši“ su baš bili na bodovnom postu! Posle OFK Osečine koja je poražena u Arilju (0:2), Ljižani su „pukli“ u Klupcima, kod Loznice (0:6), Radnički sa Petog puka u Krupnju (0:1), Zadrugar u Provu (1:2),  Ribnica u Sjenici (1:3), a Brezovica od Jedinstva iz Vladimiraca kao domaćin (1:2). Podsećanja radi, Spartak je novajlija, ostali su starosedeoci u Zonskoj ligi Drina.

Ljižani su startovali sa dve pobede, pa su zaređali poraze u Sjenici (tvrde u neregularnim uslovima za igru), Zlatibora na Ćućinu, uz fijasko u Klupcima. Nisu li nerealne ambicije već uzele danak? Zadrugar ne lični na tim iz prošle sezone iako je pojačan Markovićem, Đurićem i Stjeljom, slično je i sa Osečancima, koji su u novu sezonu ušli sa promenjenim sastavom, klupskom upravom i novim trenerom.

Radnički je posle pobede u Brezovici od 3:0 već video sebe u Srpskoj ligi, usledila su i pojačanja (Milošević, Višnjić) ali i slabiji rezultati. Ribnica se mučila, Brezovica hronično posrće i opstanak obezbeđuje tek u finišu takmičenja.

S. Jovanović otišao, Ž. Jovanović se vratio

Valjevski trener Srđan Jovanović Čobanja povukao se sa klupe ubskog Jedinstva posle subotnjeg poraza od Požežana uveren da je klubu dao što je mogao, te da je promena bila neminovna. On je ostavku nudio i posle poraza od šabačke Mačve (0:1), takođe pod Šepkovcem, ali mu je tada mandat, zarad uspešnog „minulog rada“, produžen „do daljnjeg“. On je Jedinstvo preuzeo posle incidenta na Ubu, kada je dotadašnji trener Žarko Jovanović, bivši igrač Jedinstva, malo „peglao“ arbitra nezadovoljan suđenjem, a krivicu za nepedagoško ponašanje preuzeo je na sebe iako, izgleda, nije sam učestvovao u skandalu o kojem navodno postoji i TV zapis.

Dobio je šest meseci zabrane rada u fudbalu, pa je na klupu, posle predsednika Radovana Puletića, seo Srđan Jovanović, koji je prethodno smenjen u srpskoligašu Krušiku posle promene fabričkog rukovodstva i želje direktora Mladena Petkovića da za trenera dovede svog prijatelja Jovana Stankovića, Piroćanca sa pristojnom igračkom karijerom u Crvenoj zvezdi i španskoj Majorki. „Čobanja“ Jovanović je na Ub doveo nekoliko talentovanih igrača iz Valjeva, nezadovoljnih statusom i fuzijom, koje je kao dečake vodio od malih nogu u Radničkom, pa u Krušiku. To nije ništa novo s obzirom na to da valjevskih momaka, koji su prošli školu u Budućnosti, Krušiku i Radničkom, ima i u Lajlovcu, i na Ubu, ali i diljem Srbije i okruženja.

Srđan Jovanović

Srđan Jovanović (Foto: Đorđe Đoković)

Došlo je do fuzije Budućnosti i Krušika, kormilo je povereno Slaviši Božičiću iz Beograda, koga je na polusezoni zamenio Dejan Nikolić iz Lučana, dok je Žarko Jovanović preuzeo mioničku Ribnicu., takođe posle smene dotadašnjeg trenera Zorana Nenadovića Efea iz Mionice.

Kolubarske.rs su danas saznale da se Žarko Jovanović vratio na Ub o čemu u Mionici „nisu imali pojma“. Jedan od operativaca Ribnice rekao nam je kako to „i nije loše“, a na pitanje ko će sada voditi Mioničane, pojačane iskusnim Jevtićem i golmanom Rankovićem iz FK Budućnost-Krušik, odgovorio je kao iz topa: „Čobanja, on je najbolji trener u Regionu!“ Ima, međutim, naznaka da bi na klupu Ribnice pre mogao da sedne Grčić, bivši fudbaler i uspešan trener lazarevačke Kolubare. Obrazloženje te ideje je kako bi se „valjevski trener sa fudbalerima iz Valjeva teško mogao da izbori“!

Trener Nikolić daje instrukcije igračima na poluvremenu

Trener Nikolić daje instrukcije igračima na poluvremenu (Foto: Đorđe Đoković)

Dejan Nikolić se još muči u nastojanjima da „spakuje“ tim i igru valjevskog srpskoligaša, pojačanog Milovanovićem, I. Tomićem i Sevićem, kako bi Budućnost-Krušik već u subotu, opet pred svojim gledaocima, zaigrala na nivou utakmica u Kragujevcu i Kraljevu, gde su osvojena po tri boda. Protivnik je lajkovački Željae, koji se, izgleda, preinvestirao dovođenjem većeg broja igrača iz zemlje i inostranstva, pa ni treneru Aci Lazareviću sada nije lako.

Ipak, Nikoliću i Lazareviću, kao i Raši Markoviću u Radničkom, odnosno Aci Pakiću u Zadrugaru, pozicije nisu ugrožene. Dragoslav Radivojević Magelan je „gazda“ u Spartaku jer je najzaslužniji za sjajnu sezonu Okružnoj ligi Kolubara i povratak u Zonsku ligu Drina.

U Brezovici je, zbog bojkota igrača, verovatno nenaviklih na ozbiljan trening, u prolećnom delu prošle sezone Branko Zujalović sa Uba zamenio Zorana Pantelića iz Valjeva. Pantelić je, kažu, bio na mukama i zbog toga što je trebalo vraćati „bodovne pozajmice“ uzete u sezoni pre one u kojoj je sedeo na klupi „Povrtara“. Pitanje je da li će se Zujalović održati. Nejasna je i pozicija Nikole Zagrađanina, gostujućeg trenera u Osečini, gde su takođe skloni promenama (trenera) tokom sezone.

 

 

 

 

 

 

Blogovi