Zoran Martinović
Zoran Martinović
12.02.2016, 08:08

Ovo nije zloupotreba funkcije?

č: | fb:

O programu Nacionalne službe zapošljavanja, o merama aktivne politike zapošljavanja, o javnim pozivima za poslodavce i nezaposlene, o ekonomiji kao važnom pitanju svakog čoveka, o merama i ciljevima Vlade Srbije za smanjenje nezaposlenosti..., govorio je sinoć direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović. Tema prava, ali na pogrešnom mestu! Umesto u zgradi Gradske uprave, po uzoru na Lajkovac, ili u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, filijalaValjevo, Zoran Martinović je o zapošljavanju govorio novinarima u prostorijama SDPS.

Martinović, osim što je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, je i član predsedništva SDPS-a, tako da je sinoć, kako je najavljen, u Valjevu bio u dvostrukoj ulozi.

On je u naš grad doputovao iz Ljiga i Lajkovca. Sa rukovodstvom Opštine Lajkovac je „razgovarao o Lokalnom akcionom planu zapošljavanja Lajkovca sa osvrtom na Akcioni plan Republike Srbije i mogućnostima zapošljavanja u 2016. godini“. O Lokalnom akcionom planu zapošljavanja Valjeva sa osvrtom na Akcioni plan Republike Srbije i mogućnostima zapošljavanja u 2016. godini, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje nije razgovarao sa rukovodstvom Valjeva, jer ga, kako reče, niko iz Grada nije ni pozvao.

Konferencija za novinare

Konferencija za novinare (Foto: Kolubarske.rs)

Na pitanje Kolubarskih.rs zbog čega umesto što govori na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama, o tome nije razgovarao sa gradskim rukovodstvom, Martinović u prvi mah odgovara da će biti prilike neki drugi put. „Imao sam poziv iz Ljiga i Lajkovca, a ja se na pozive lokalnih samouprava uvek odazivam. Poziv od valjevskog rukovodstva nisam imao, ali to ne znači da se ne bih odazvao kada bi tema bila zapošljavanje“, objašnjava Martinović. Na pitanje da li na razgovore odlazi samo po pozivu, odgovara „da ima svakakvih situacija, odlazi po pozivu, ali i samoinicijativo i to na predlog filijala, koje u saradnji sa lokalnom samoupravom organizuju sastanak“. Dodaje da ne zna kakvi su odnosi između filijale u Valjevu i lokalne samouprave. „Nemam uvid u njihovu komunikaciju“, kaže direktor.

Objašnjava da nije razgovarao ni sa direktorom valjevske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, jer je“kasno došao u Valjevo i odmah je došao u prostorije SDPS“.

Na pitanje Kolubarskih.rs da li je temi o kojoj je govorio, mesto u Nacionalnoj službi i Gradskoj upravi ili u partiji, Zoran Martinović kaže: „Ja sam sada naravno u funkciji člana predsedništva SDPS, ali s obzirom na to da je koleginica pomenula temu zapošljavanja, ja ne mogu a da ne pričam ono što znam, a i tema zapošljavanja je zanimljiva“, objašnjava Martinović i naglašava da to što je on u prostorijama SDPS govorio o zapošljavanju ne treba poistovećivati sa nekakvom zloupotrebom njegove funkcije!

Novinare je interesovalo da li se, kao i prethodnih godina, državni resursi koriste u predizbornoj kampanji, otuda pitanje da li je u Valjevo došao službenim ili nekim drugim automobilom. „Pa dobro, to su pitanja koja će imati aktuelnost. Ja sam danas službeno, kao direktor NZS bio u susednim opštinama, pa sam, iskreno da kažem, iskoristio službeno vozilo da dođem i do Valjeva u partiju“, kaže Zoran Martinović.

 

Blogovi