Registracija Prijava preko FB
Maturanti Valjevske gimnazije (arhiva 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Maturanti Valjevske gimnazije (arhiva 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
25.05.2019, 07:43

Maturanti Valjevske gimnazije - primer zrelosti

č: | fb:

Velika matura smatra se svojevrsnim ispitom zrelosti i propusnicom za ulazak u svet odraslih, punopravnih članova društva.

 

Kao i svako životno doba i ovo pruža uživanje određenih prava, ali tek kada individua stane ispunjavati i obaveze i snositi odgovornost za svoje postupke može se smatrati apsolutnim nosiocem datih prava.

 

Pravi primer zrelosti dali su maturanti Valjevske gimnazije okačivši na ulaznim vratima zgrada u blizini gimnazije obaveštenje o proslavi povodom poslednjeg školskog časa i pri tom zamolili stanare za strpljenje i razumevanje i uz to uputili poziv svim zainteresovanima da im se pridruže.

 

Poštovani stanari i dragi sugrađani,

Ovom prilikom vas obaveštavamo da će se 25. maja održati žurka na otvorenom u krugu Valjevske gimnazije sa početkom u 19.30 časova. Povod je proslava poslednjeg školskog časa maturanata i poziv je otvoren za sve zainteresovane. S druge strane bi vas zamolili da nam izađete u susret svojim strpljenjem i razumevanjem da bi se žurka okončala do ponoći, na obostrano zadovoljstvo. Dobrodošli ste da nam se pridružite.

Srdačno, maturanti Valjevske gimnazije

 

Ovim gestom maturanti su pokazali da su pravi i odgovorni članovi društva. Za mene oni su svoj maturski ispit već poližili.

 

Dragi maturanti, želim vam da sa najvišom ocenom položite i sve druge životne ispite!

 

Blogovi

 • Sliku svoju ljubim

  "Radije bih da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam", Kurt Kobejn.   Nivo patriotizma je najviši u redovima [...] dalje | blog

  Zlatno doba Pre 3 dana 6 sati u Zlatno doba

 • Veliko ništa će da se "udupla"

  Demokratija, i sve što ona podrazumeva, je ušla u dijalog. Sledi treća tura vlasti i opozicije, na Fakultetu političkih nauka, a u organizaciji [...] dalje | blog

  Trupni portret Pre 7 dana 3 sati u Trupni portret

 • Ako je napad najbolja odbrana, zašto se toliko napada?

  Praktično nema dana, da neko ne digne glas kako je u našem javnom životu, osobito političkom, neko nekog "napao!". Obavezno kao "čoveka", s tim [...] dalje | blog

  Bez kraja Pre 8 dana 4 sati u Bez kraja

 • Haj-Ho, Haj-Ho !!!

  "Patuljak koji se popne na planinu i dalje ostaje patuljak", Raša Popov. [...] dalje | blog

  Zlatno doba Pre 10 dana 6 sati u Zlatno doba