Vučić i Gvozdenović (decembar 2016.) (foto: Đorđe Đoković)
Vučić i Gvozdenović (decembar 2016.) (foto: Đorđe Đoković)
07.11.2019, 07:53

Gvozdenović od kočanjke do tepih bombardovanja

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je, sa zvanične internet stranice Valjeva, poručio liderima opozicije Draganu Đilasu, Vuku Jeremiću i Bošku Obradoviću da "predsednik Vučić za fašiste i kriminalce ima samo tepih bombardovanje!".

 

Gvozdenović je u saopštenju za javnost, objavljenom na zvaničnoj internet stranici Valjeva rekao da "Srbija želi Vučića, a ne tajkune i fašiste poput Đilasa, Jeremića i Obradovića". On je kazao da je "pokušaj da se spreči gostovanje predsednika Vučića na javnom servisu, još jedan dokaz nemoći Đilasa, Jeremića i Obradovića da nasiljem i ulicom u društvu prošaranom atentatima bez izbora dođu na vlast".

 

"Srbija neće fašiste da je vode, neće tajkune i kriminalce, niti veruje njihovim N1 i drugim gebelsovskim propagandnim centrima za trovanje Srbije. Predsednik Vučić je hiljadu puta pokazao da se ne plaši bogatih i moćnih, i da za fašiste i kriminalce ima samo tepih bombardovanje", zapretio je Gvozdenović.

 

Na kraju saopštenja za javnost gradonačelnik Valjeva je poručio da je "došao trenutak da Srbija otvori svoje kapije zaključane iznutra i da budućnost uđe u Srbiju, budućnost u koju verujemo sa Aleksandrom Vučićem na čelu".

 

Objavljujući ovo saopštenje za javnost, Slobodan Gvozdenović je zloupotrebio zvaničan sajt grada, koji treba da služi za promociju Valjeva i informisanje građana, a ne za pretnje i uvrede. Bez presedana je i to što je, uz potpis dr Slobodan Gvozdenović i grb Valjeva, na saopštenju za javnost, i to na zvaničnom sajtu grada, istaknut logo Srpske napredne stranke i jednog medija.

 

Ovo saopštenje gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića otvara i nekoliko pitanja:

 

  • Da li ćemo umesto sudova imati tepih bombardovanje?
  • Kakva će biti budućnost na čelu sa Aleksandrom Vučićem, da li ćemo biti "društvo prošarano atentatima", s obzirom na to da je Aleksandar Vučić i naša sadašnjost?
  • Da li su logotipi organizacija i institucija (SNS, Grad Valjevo i info24) na ovom saopštenju za javnost znak da su oni sponzori gradonačelnika, ili pak gradonačelnik govori u njihovo ime? 

 

Počelo je sa kočanjkom...

 

Pred izbore 2016. godine, ili pre izbora za gradonačelnika, Slobodan Gvozdenović predsednik valjevskih naprednjaka je vređao vlasnika GP "Ingrap-Omni" Teodosija Krstića, koji je i vlasnik TV Valjevo Plus, nazvavši ga kriminalcem uz psovke i poruku da će ih "Darko Glišić sve staviti u kočanjku".

 

O tome je tada svedočio novinar TV Valjevo Plus Predrag Lučić koji je 21. marta 2016. godine bio na novinarskom zadatku pored novoizgrađenog mosta za naselje Veselinovići gde je trebalo da dođe, u okviru izborne kampanje, ministar u Vladi Srbije Velimir Ilić.

 

"Kao i obično na zadatak smo došli ranije, gde su već bile neke kolege, Mijo Stojkanović i Aleksandar Ranković, koji je i odbornički kandidat SNS. Ubrzo po našem dolasku, stigao je i crni džip u kome je bio Slobodan Gvozdenović lider valjevskih naprednjaka, dojučerašnji narodni poslanik, koji je prilikom izlaska iz vozila nacističkim pozdravom uzviknuo "hajl". Onda se okrenuo prema meni i pitao da li ovaj kriminalac Krstić, koga štite njegovi socijalisti, umesto da je u zatvoru, još uvek zida mostove. Uzviknuo je da će *** majku svima i kriminalcu Zoranu Jakovljeviću. Upitao sam ga da li se to svi odnosi i na televiziju Valjevo Plus, odgovorio je da se odnosi na sve, ponovio psovku i dodao da će nam Darko Glišić *** majku kad nas bude sve stavio u kočanjku, pretpostavljam da je mislio na mašinu za mlevenje kukuruza. Psovke i pretnje je ponovio nekoliko puta, uz poruku da sve ovo prenesem svom gazdi Krstiću", opisao je tada taj nemili događaj Predrag Lučić.

 

Četiri godine kasnije Slobodan Gvozdenović je u političkoj borbi, kako je on doživljava, povećao ulog. Nekada je pretio kočanjkom i Darkom Glišićem, a danas preti Aleksandrom Vučićem, lično, i tepih bombardovanjem.

 

 

Blogovi