Flajer - Ko laže (foto: Đorđe Đoković)
Flajer - Ko laže (foto: Đorđe Đoković)
16.11.2019, 07:50

Vučić: Ne znam ni sam šta sam rekao na RTS-u

č: | fb:

U Valjevu su u poštanskim sandučićima i na automobilima ostavljeni flajeri sa pitanjem – ko laže, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili ministar policije Nebojša Stefanović?

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, 5. novembra gostujući na RTS-u, izjavio da je Branko Stefanović, otac ministra policije Nebojše Stefanovića, "obični zaposleni u GIM-u".

 

"Samo da ljudi razumeju, on nije ni direktor, ni vlasnik, ako je za bilo šta kriv nek’ ide u zatvor, ali nije ni direktor, ni vlasnik, zaposlen je u firmi", rekao je Vučić.

 

Osam dana nakon te izjave gostujući na TV O2 ministar policije Nebojša Stefanović, koji je i sin Branka Stefanovića, je rekao da njegov otac nije povezan sa GIM-om ni na koji način.

 

"Ja vam to decidno kažem, to može lako da se proveri, možete da odete u PIO, instituciju koja izdaje bilo šta o bilo kom radnom odnosu", rekao je Stefanović.

 

Nasuprot tvrdnjama predsednika Vučića i ministra Stefanovića, mediji su objavili dokument iz koga se vidi da je otac ministra policije Branko Stefanović 2017. godine bio u zvaničnoj delegaciji GIM-a koja je posetila "Krušik".

 

Da li je taj dokument dokaz, pitali su novinari, a Vučić je odgovorio da to ništa ne dokazuje i da ne zna gde je tada bio Branko Stefanović  "jer mu nije ni otac ni majka". Kontradiktorne izjave o vezama oca ministra Stefanolvića i firme GIM, Aleksandar Vučić je pokušao da objasni novinarima na obilasku parka i bulevara kod Beograda na vodi.

 

- Pitam Nebojšu "je l’ vlasnik, je l’ direktor, šta je", a on mi kaže "ništa!". Ja izađem na RTS i kažem da je obični zaposleni, računam ne možete da slažete da čovek ne predstavlja firmu ili da nije zaposlen. I ja onda kažem da je on tamo običan radnik, ne znam ni sam šta sam rekao. Otkuda ja znam je l’ zaposlen ili nije, još gore po vas ako on nije zasposlen. Vi najbolje da se držite moje verzije pa da mene optužujete, i po tome možete da kažete da se ja obračunavam sa Nebojšom Stefanovićem, jer jedina optužba na račun Stefanovićevog oca je moja. Ali očigledno ja nisam bio u ptavu, jer kažu da on nije zaposlen. Ne znam zašto ga onda optužujemo – rekao je Vučić.

 

Predsednik Srbije je upitao novinare u čemu je problem i čemu cela priča oko izvoza naoružanja i Krušika i navodne umešanosti oca Nebojše Stefanovića u trgovinu oružjem?

 

- Ja sam mislio da vi imate neki slučaj, ja sam vama poverovao da je tamo neki zaposleni imao neku korist, kad ono on tamo nije ni zaposlen. Sad sam potpuno uveren u ispravnost onoga što su rekli Đilas, Danas i svi ostali mediji da je u toku moj obračun sa Nebojšom Stefanovićem. Ali smo shvatili da nikakvog kriminala nije bilo i da svi na kraju samo govore o sukobu interesa. Dakle, molim vas recite mi koje je krivično delo, podnesite krivičnu prijavu i da to utvrdimo - rekao je Aleksandar Vučić.

 

On je zamolio Agenciju za borbu protiv korupcije da "pristupi tome da utvrdimo ima li sukoba interesa", ali nije pozvao Tužilaštvo da "pristupi tome i da utvrdimo ima li krivičnog dela", nego je predložio novinarima da oni podnesu krivičnu prijavu.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić (Foto: skrinšot)

 

Predsednik Aleksandr Vučić je tek juče, obilazeći park i bulevar kod Beograda na vodi, "objansio narodu" šta se zapravo krije iza "afere Krušik". Prema njegovim rečima u pitanju su lični interesi Aleksandra Obradovića i njegove majke, i njihova namera da "ubiju konkurenciju".

 

- Ovaj što ga je mama zaposlila, pa kada je mama smenjena sa mesta direktora i počela da radi u privatnoj konkurentskoj firmi, a on onda mami da pomogne i da se otpuste svi Valjevci koji su dobili posao u Krušiku jer valjda Krušik treba da bude neuspešna i propala firma, kao što je bio u vreme Đilasa, Jeremića, Tadića i ostalih, i tada bi bili srećni jer ništa drugo nisu izneli. E sad dolazimo na to zašto se sve to radi. Od jedne priče u koju su bili upleteni samo lični i privatni interesi pojedinaca, neko je, kada je otkriven za izvršenje ozbiljnih krivičnih dela i osumnjičen za izvršenje ozbiljnih krivičnih dela, odlučio da to lepo iskoristi da bude i politički heroj i da napravi priču od svega toga. Naravno vi ste od početka znali da tu nema ništa, jer onu besmislenu priču koju sam sat vremena slušao (intervju na N1, prim.aut.), a ništa nisam mogao da čujem, tresla se gora rodio se miš. Mama više nije mogla da bude na tom mestu, pa mama prešla da radi za privatnu firmu i da zarađuje pare na drugom mestu, pa baš da se ubije konkurencija, pa malo i Bugarima da se pomogne da zarađuju više od srpske kompanije, e od tog posla nema ništa – poručio je Aleksandar Vučić.

 

On je sve one koji su govorili i ukazivali na "aferu Krušik" upitao "zbog čega su dest-petnaest dana urušavali našu namensku industriju"?

 

- Isti proizvodni program kao Krušik imaju dve Bugarske fabrike, pa da oni prodaju mine i granate, a da srpska kompanija propada. Što to niste rekli narodu? Kako vas nije sramota da lažete narod da je u pitanju kriminal? Je l’ u pitanju ozbiljan kriminal ili unutarpartijski obračun; ili su kreteni ili su lažovi, treće ne postoji - zaključio je Aleksandar Vučić.

 

Ovim odgovorima predsednika Srbije Aleksandra Vučića nije stavljena tačka na aferu, koja potresa Srbiju već duže vreme, samo da za nekoliko dana ne bude – Otkuda ja znam šta sam govorio na obilasku parka i bulevara kod Beograda na vodi!?

Blogovi