Tema: Javna preduzeća

 • Distribucija (foto: Đorđe Đoković)
  Za godinu dana tri direktora

  Ivan Dragićević direktor valjevske Elektrodistribucije

  Od kraja februara ove godine direktor Ogranak Elektrodistribucija Valjevo je Ivan Dragićević, diplomirani inženjer elektrotehnike iz Murgaša kod Uba, odbornik u Skupštini opštine Ub.

 • Izgradnja cevovoda u Žabarima (foto: Kolubarske.rs)
  JKP Vodovod

  Počela izgradnja cevovoda u Žabarima

  U selu Žabari počela je izgradnju cevovoda, rezervoara i dve crpne stanice. Vrednost investicije je 55 miliona dinara. Kako je najvaljeno iz JKP Vodovod, radove će izvodizi fazno i biće okončani u narednih godinu dana.

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Ugvor o ustupanju potraživanja neće biti raskinut

  Vidrak javni posao radi preko posrednika na teret građana

  Vidrak neće raskinuti ugovor sa beogradskom firmom o ustupanju potraživanja koja se odnose na naplatu kazni za parkiranje. O tom ugovoru razgovarali smo sa gradonačelnikom Valjeva i v.d. direktorom Vidraka.

 • Distribucija (foto: Đorđe Đoković)
  Bez obrazloženja

  Promene na čelu valjevske distribucije

  Novi direktor valjevske Distribucije je diplomirani ekonomista Nada Vasiljević, a dosadašnja direktorka Tatjana Stefanović, dipl. ing. elektrotehnike, je vraćena na prethodno radno mesto. Stefanović je smenjena bez obrazloženja, uobičajenom procedurom “zbog potreba posla”.

 • Restrikcije vode (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Višegodišnji problem

  Pet valjevskih sela bez vode i po nekoliko dana

  Višegodišnji problem vodosnabdevanja, posebno u letnjem periodu, imaju meštani sela Prijezdić, Ravnje, Zarube, Dračić i Žabari, koja su, i pored toga što su nekoliko kilomatara nadomak Valjeva, priključena na JKP Vodovod Mionica.

 • Rupa u Uzun Mirkovoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
  Tri meseca rupa u Uzun Mirkovoj ulici

  Za dva-tri meseca "sređivanje cele raskrsnice"

  U Uzun Mirkovoj ulici pre skoro tri meseca je pukla vodovodna cev. Kvar je saniran, a rupa samo zatrpana kamenjem što pravi probleme vozačima. Iz Vodovoda najavljuju da će biti zakrpljena sledeće nedelje, a sređivanje cele raskrsnic za dva-tri meseca.

 • Divlja deponija u Iverku (foto: Kolubarske.rs)
  Posledice nove odluke Vidraka

  Umesto kontejnera divlje deponije

  Nadomak Valjeva nikle su divlje deponije nakon što je JKP Vidrak odlučio da sa dva mesta ukloni kontejnere, koji su tu postavljeni pre više godina, jer "pražnjenje i odvoženje smeća niko ne plaća". To je jedini način da se meštani primoraju da kupe kante i da se prijave.

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog niskih temperatura

  Radijatori topli i pre zvaničnog početka grejne sezone

  Grejanje u stanovima i poslovnim objektima, koji su priključeni na daljinski sistem, zbog niskih temperatura počeće danas ili nekoliko dana pre zvaničnog početka grejne sezone, rečeno nam je u Toplani.

 • Pričević
  Problem koji traje 20 godina

  "Šta će ti struja, lezi spavaj!"?

  Meštani sedam sela, koja su na dalekovodnom pravcu Pričević-Stave, svakodnevno ostaju bez struje i to po nekoliko časova, dok prethodnih nekoliko dana struje nije bilo cele noći. Zbog problema koji traju 20 godina najavljuju blokadu puta Valjevo-Loznica.

 • Akumulacija Stubo-Rovni (foto: Đorđe Đoković)
  Brojne nepravilnosti i propusti

  Državni revizor: Negativno mišljenje na finansijski izveštaj JP Stubo-Rovni

  JP Stubo-Rovni "Kolubara", prema izveštaju državnog revizora, godinama beleži gubitke, a u finansijskim izveštajima ih pokriva fiktivnim uvećanjem nematerijalne imovine. U izveštaju su na 90 strana navedene brojne nepravilnosti i propusti, koje su u suprotnosti sa zakonima Republike Srbije, a koje treba otkloniti.