Dragan Jeremić (foto: Đorđe Đoković)
Dragan Jeremić (foto: Đorđe Đoković)
10.03.2016, 14:16

Dragan Jeremić kandidat SPS-a za gradonačelnika

č: | fb:

Kandidat socijalista za gradonačelnika Valjeva Dragan Jeremić, predsednik OO SPS, zvanično je promovisan sinoć u Centru za kulturu gde je Socijalistička partija Srbije započela kampanju za lokalne izbore, pod sloganom „Naša priča je Valjevo“.

„Želja mi je da Valjevo bude grad u koji se ljudi vraćaju, a ne samo grad iz koga se odlazi. Valjevu treba vratiti tri O, prvo je kiseonik, a druga dva su osmeh i optimizam. Ne smemo biti grad turobnih i depresivnih ljudi, koji o svom gradu misle sve najgore“, rekao je Jeremić.

Nije previše obećavao, niti je govorio o planovima i projektima, priznao je greške načinjene u protekle četiri godine, poručio je da će upravljati gradom jasno i odlučno i da će državni dinar koji bude u rukama gradskog rukovodstva biti vredniji od dinara u rukama bilo kog drugog.

Konvencija SPS

Konvencija SPS (Foto: Đorđe Đoković)

I mada je bilo najavljeno da će sinoć biti predstavljena lista za odbornike koalicije okupljene oko SPS-a, to nije učinjeno. „Naša lista je na prvi pogled lista raznorodnih ljudi, stranačkih i nestranačkih, koji večeras nisu prisutni, ali biće narednih dana. Lista mladih i starih, raznih profesija i zanimanja. Svi imamo istu ideju da od Valjeva napravimo grad udoban za život, grad u kome se radi, bezbrižan i grad sporta i nauke“, rekao je Dragan Jeremić.

Poručio je da će, ukoliko bude izabran za gradonačelnika, nastaviti sve započete poslove uz podsećanje da je za protekle četiri godine urađeno mnogo i pored toga što je izostala podrška Države za realizaciju važnih projekata. Siromaštvo je problem kome će socijalisti posvetiti dužnu pažnju uz nastojanje da ga smanje na najmanju moguću meru. „Nijedno dete u ovom gradu ne sme biti gladno, niti sme biti uskraćeno za pravo na obrazovanje“, rekao je kandidat za gradonačelnika valjevskih socijalista.

Jeremić kaže da nam treba mnogo efikasniji grad, odlučnija i jasnija politika. Smatra da ne postoji problem koji se ne može rešiti. "Ne sme Tešnjar da bude talac nekog Zavoda za zaštitu spomenika iz Beograda. Takođe ne smemo doći u situaciju da se velike državne firme u Valjevu ponašaju kao država u državi. Nećemo da budemo ekspozitura filijala iz Užica, Kragujevca, Kraljeva. Valjevo je geografski centar Zapadne Srbije. Valjevu treba državni fakultet, Valjevu treba profesionalno pozorište, Valjevu treba nova i veća industrijska zona, Valjevu trebaju Divčibare kao razvijen zimski turistički centar. Sve to je moguće uraditi“, poručio je Dragan Jeremić završavajući govor citirajući vojvodu Živojina Mišića – „Ko sme taj i može!“

Ružić, Milićević, Jeremić

Ružić, Milićević, Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Branko Ružić član Izvršnog odbora SPS-a, koji je sinoć prisustvovao početku kampanje valjevskih socijalista za lokalne izbore, rekao je da je velika čast i privilegija učestvovati u otpočinjanju predizborne kampanje u gradu gde socijalisti uvek pobeđuju, verujući i da će na izborima 24. aprila izvojevati još jednu veliku pobedu 

Aktuelno

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 16 sati 46 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...  · 3 komentara

 (foto: )
Jubilej Pre 17 sati 43 minuta

Ciklus koncerata za 70 godina MŠ "Živorad Grbić"

Uzbudljivo muzičko putovanje kroz sedam decenija talenta i uspeha očekuje nas u Muzičkoj Školi "Živorad Grbić", koja ove godine slavi značajan jubilej - 70 godina uspešnog rada.