Demokrate sa potpisima (foto: Đorđe Đoković)
Demokrate sa potpisima (foto: Đorđe Đoković)
15.03.2016, 19:34

DS sa koalicionim partnerima predala listu

č: | fb:

Demokratska stranka sa koalicionim partnerima SDS, LDP i Novom strankom, predala je večeras izbornu listu, koju je svojim potpisima podržalo 1604 građana, pod nazivom „Tim za Valjevo“. Ukoliko je potvrdi Gradska izborna komisija (GIK), biće pod rednim brojem dva.

Od 51 kandidata za odbornika prvi na listi je predsednik DS u Valjevu Duško Rakić, na četvrtom mestu je lider LDP u Valjevu Žarko Kovač, peti je prvi čovek SDS u Valjevu Aleksandar Gajić, dok je poverenica Inicijativnog odbora partije Zorana Živkovića u Valjevu Jelena Milošević Krajinović na 19. mestu.

Ni demokrate, poput naprednjaka nemaju kandidata za gradonačelnika jer, kako reče predsednik valjevskih demokrata Duško Rakić, “svako ko se nalazi na vodećim mestima ove liste može da bude kandidat za prvog čoveka Valjeva”.

Duško Rakić

Duško Rakić (Foto: Đorđe Đoković)

"Znate kako su postavljeni ovi izbori, gradonačelnik se ne bira direktno. Naša lista u nazivu nosi tim za Valjevo. Smatramo bilo ko da bude na toj funkciji ne može da radi dobro ukoliko nema kvalitetan tim i ako nema ljude oko sebe, koji imaju iskustvo u poslu. Mi smo izašli sa jakom ekipom i većina tih ljudi može zauzeti mesto gradonačelnika, ali o tome ćemo razgovarati kad se završe izbori”, rekao je Rakić. Dodaje da će tokom kampanje građanima pokazati konkretne ideje i predloge, verujući u dobijanje velikog broja glasova i da će biti značajan faktor u političkom životu Valjeva.  

Koalicioni sporazum predviđa da na izbornoj listi 60 posto kandidata za odbornike bude iz redova DS, dok  je preostali deo pripao partijama koalicije. Među prvih deset kandidata za odbornike su Slobodan Pavlović, koji je na drugom mestu, Milka Erić Vasiljević je treća na listi, na šestom mestu je Milena Jovanović, slede Dragan Despotović, Željko Đukić, Marina Nikolić i na desetom mestu je Dragan Mojsilović.

DS predaje izbornu listu

DS predaje izbornu listu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 33 minuta

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 1 dan 5 sati

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 6 komentara