18.04.2023, 06:58

Vaskršnji koncert muzičke škole u Hramu Pokrova presvete Bogorodice

č: | fb:

Tradicionalni Vaskršnji koncert Muzičke škole "Živorad Grbić, uz blagoslov Vladike Isihija, a u saradnji sa Valjevskom Eparhijom, biće održan u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u utorak, 18. aprila s početkom u 19 časova.

 

Osam godina valjevska muzička škola povodom najvećeg i najradosnijeg hrišanskog praznika realizuje koncert svojih najtalentovanijih učenika, a ovogodišnji Vaskršnji koncert će s obzirom na specifičnost samog ambijenta zvučati notama duhovne i srpske tradicionalne muzike.

 

- Vaskršnji koncert je postao tradicija u koncertnom programu valjevske muzičke škole, jer je sam Vaskrs  naša molitva, motivacija i najveći podstrek za sve dane u MŠ "Živorad Grbić", a za samo finale školske godine naročito - ističe direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić i dodaje:

 

- Svesni veličanstvenosti i značaja samog Vaskrsa, u svom radu vođeni Hristovim putem, i zahvaljujući svojoj profesiji, uvek svesni da se blagošću, lepotom, plemenitošću, mudrošću i marljivošču čovek približava Bogu, poželeli smo da ove godine Vaskršnji koncert muzičke škole zazvuči u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u čemu smo podržani Blagoslovom njegovog Preosveštenstva, Vladike Isihija i učešćem sveštenstva Valjevske Eparhije u organizaciji koncerta. Imajući u vidu da naša škola veliku pažnju posvećuje razvijanju ljubavi i interesovanja učenika za tradicionalnu muziku, kroz rad naših horova, orkestara, etnomuzikološke sekcije i odseka za srpsko tradicionalno pevanje, ideja nam je da se na ovogodišnjem Vaskršnjem koncertu predstavi program sačinjen od srpske duhovne muzike i tradicionalnih srpskih pesama na temu Vaskrsa, Đurđevdana i srpskih običaja čija je tematika život, ljubav i rađanje - kaže direktorka škole.

 

Vaskršnju muziku škole će ove godine izvoditi Etnomuzikološka sekcija škole (umetnički rukovodilac: prof. Milena Urošević), kamerni gudački orkestar "Feniks" (dirigent: mr Snežana Stevanović), Devojački hor SMŠ (dirigent: prof. Milica Stepanović BabaMilkić), Mešoviti hor OMŠ (dirigent: prof. Božana Divac). I ove godine, koncert će tradicionalno započeti Besedom sveštenika Branka Čolića.

 

- Vaskršnji koncert će biti prilika da valjevska muzička škola nastavi svoju ovogodišnju humanitarnu misiju prikupljanja sredstava za izgradnju rampe za invalide na ulazu u školu, koju će nadamo se podržati i svi prisutni na koncertu - kazala je direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 26 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 17 sati 15 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.