Talente grande y tu madre (foto: Đorđe Đoković)
Talente grande y tu madre (foto: Đorđe Đoković)
25.09.2017, 09:15

Umesto pozorišne predstave veče improvizacije

č: | fb:

U okviru ovogodišnjeg Abro festa sinoć je, pred malobrojnom valjevskom publikom, četvoro glumca Akademije umetnosti iz Novog Sada odigralo komediju "Talente grande y tu madre".

 

Ova komedija je zapravo "uskočila" umesto pozorišne predstave "Deca", po tekstu Maksima Gorkog, koju igraju studenti četvrte godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, među kojima je i Valjevac Nikola Jezdić. 

 

Talente grande y tu madre

Talente grande y tu madre (Foto: Đorđe Đoković)

"Deca" nisu igrana zbog bolesti glumca, kako je Centar za kulturu obavetio javnost, tako da se pred valjevskom publikom našao "Talente grande y tu madre". Četvoro mladih glumaca je pokazalo talenat, energiju, sposobnost prilagođavnja i improvizacije, kao i dobru komunikaciju sa publikom, ali to što je sinoć bilo, makar i pred malobrojnom publikom, nije u kvalitetu predstava koje smo do sada gledali na Abro festu.

 

Na sajtu Omladinskog centra CK 13 piše da je Talente grande y tu madre "komični program improvizacije gde glumci kreiraju karaktere, scene i songove na licu mesta poštujući pravila izmišljenih igara. Dekor je poenta scene, kostim je pristojan, a od muzike slušaćete gitaru. Ekipu čine: Stefan Ostojić, Igor Greksa, Sonja Isailović, Danilo Brakočević, Tatjana Mateša, Aleksa Ilić, Vukašin Ranđelović, Damjan Cvetanovski".

Talente grande y tu madre

Talente grande y tu madre (Foto: Đorđe Đoković)

 

U "komičnom programu improvizacije" sinoć su u Valjevu igrali Danilo Brakočević, Stefan Ostojić, Tatjana Mateša i Sonja Isailović. Bili su duhoviti, što se videlo po reakciji pretežno mladih u publici, kreirali su improvizacijom karaktere, sjajno su se zabavljali, izostala je gitara...

Izostala je i suština pozorišta!

 

Treća predstava ovogodišnjeg Abro festa je komedija "Kaskader", Gradskog pozorišta "Abrašević", koja će premijerno biti igrana u utorak 26. septembra na sceni Centra za kulturu od 20 časova.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 20 sati 8 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara