Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
15.09.2018, 07:23

Valjevo pleše sa 119 gradova sveta na istu muziku i u isto vreme

č: | fb:

Večeras na platou Centra za kulturu po prvi put u Valjevu, ali i u Srbiji, biće organizovan internacionalni zouk flashmob. Tako će se naš grad naći među 39 zemalja i 119 gradova sveta u kojima će se plesati uz istu muziku, istu koreografiju i u istom trenutku.

 

Program počinje u 17.30, nastup plesača je u 18 časova, potom koncert horova od 19 do 20 časova, a društveni ples na otvorenom je od 20 do 21 čas.

 

"Ovo je velika stvar za kulturu Valjeva koje je zvanično na zouk mapi sveta. Želimo da se družimo i zajedno širimo pozitivnu energiju u što većem broju", poručili su organizatori.

 

Zouk Muse su uspostavili Sara Vuletić i Sandip Samuel energični internacionalni instruktori latino plesa koji predano rade na napredovanju moderne latino plesne scene u Valjevu i koji šire brazilski zouk i latino plesnu kulturu u Srbiji i regionu.   

 

Svoja pojedinačna iskustva su objedinili u zajednički rad, usavršavali se, tako da časove latino plesova (Zouka, LA Salse i Bachate) drže već sedam godina uz podršku vrhunskih instruktora. Uspešno su umetnost brazilkog zouka proširili u Abu Dabiju, Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Maskatu u Omanu, uz brojne nastupe u Abu Dabiju, Barseloni, Amsterdamu, Omanu. 

Sara Vuletić i Sandip Samuel

Sara Vuletić i Sandip Samuel (Foto: Iz privatnog albuma)

 

Mladi, telentovani plesači, Sara Vuletić i Sandip Samuel su držali časove zouka i na plesnim radionicama u Beogradu i u Valjevu pre dve godine kada su i nastupali u oba grada, kao i u martu ove godine u okviru Nemanja Sonero Kizomba Weekend-a. U junu su plesali na beogradskom Latino Maratonu, dok su u avgustu organizovali radionicu u okviru MMF-a na Divčibarama. Spremaju se za nastup na ovogodišnjem međunarodnom festivalu Belgade Sensual Weekend, koji će biti održan od 20-23. septembra.   

  

Po prvi put u Srbiji dovode internacionalni zouk flashmob dogadjaj koji se odvija u 39 zemalja i 119 gradova u istom trenu. Ranije su organizoavli ovaj događaj u UAE i Omanu. 

  

Sara Vuletić i Sandip Samuel objašnjavaju da International Zouk Flashmob predstavlja neprofitabilnu organizaciju koja okuplja sve ljubitelje  plesa (instruktore, plesače, entuzijaste) čiji je cilj širenje ljubavi prema zouk plesu i poruke ljubavi i mira u svetu.

 

"Pokret je počeo kao lokalni plesni flashmob u Australiji i danas se rasprostranio širom planete a predvodioci koreografija su neki od najboljih zouk plesača današnjice. Ovo je velika stvar za kulturu Valjeva koje se i zvanično našlo na zouk i plesnoj mapi sveta. Cilj je druženje uz zajedničko širenje pozitivne energije i dobrih vibracija, i pokazivanje lepote plesa kroz zajednički trud, pokret i timski rad. Ovakva plesna kultura otvara vrata Valjevu i predstavlja naš grad u modernom smislu. Upravo podučavamo najmodernije latino plesove današnjice koji su popularni širom sveta", rekli su za Kolubarske.rs pozivajući Valjevce da im se pridruže danas od 17.30 na platou Centra za kulturu. 

 

Pored Sare i Sandipa, plesača i organizatora, u internacionalni zouk flashmob u Valjevu uključeni su i Ivan Radojević, kamera i montaza; Bojana Đurić i Katarina Šišović, fotografija i kamera i Miroslav Bata Milovanović, montaža.

 

Ovaj događaj su pomogli Centar za kulturu, Društvo Istraživača "Vladimir Mandić Manda", kao i lokalni talenti.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 48 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 17 sati 37 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.