Plakat
Plakat
25.05.2019, 07:44

Koncert Gudača sv. Đorđa

č: | fb:

Koncertom beogradskog kamernog orkestra "Gudači sv. Đorđa", valjevska muzička škola zaokružuje proslavu 65 godina rada i istovremeno praznuje svoje međunarodno takmičenje gudača "Zlatne stepenice" koje se ove godine održava četvrti put.

 

Jedan od napopularnijih i najkvalitetnijih srpskih gudačkih ansambala, valjevskoj publici će večeras od 20 časova u sali muzičke škole izvesti dela Hajdna, Elgara, Respighia i Srđana Sretenovića.

 

Na koncertu će sa orkestrom nastupiti i mladi violončelista, Relja Mitrović, učenik MŠ "Dr. Vojislav Vučković" u klasi prof. Danijele Milutinović,  jedan od najuspešnijih čelista najmlađe generacije u našoj zemlji ali i apsolutni pobednik prošlogodišnjih valjevskih "Zlatnih stepenica".

 

Kamerni orkestar Gudači sv. Đorđa osnovan je 1992. godine, na inicijativu grupe bivših učenika Škole za muzičke talente iz Ćuprije i profesora Petra Ivanovića. Od osnivanja do danas, više generacija najeminentnijih umetnika činile su ovaj jedinstveni beogradski kamerni ansambl.

 

Koncerte Gudača sv. Đorđa pratile su nepodeljene simpatije publike i visoke ocene stručne javnosti u zemlji i inostranstvu. Gudači za sobom imaju preko 1600 koncertnih nastupa u zemlji i inostranstvu.

 

Njihov repertoar, od baroka do savremene muzike obuhvata dela iz različitih stilskih epoha ali i kompozicije srpskih autora, među kojima su brojne i one koje su posvećene ovom ansamblu, kao i dela kamerne muzike u aranžmanima za gudački orkestar. Njihov muzički profil, posvećenost i entuzijazam stvorili su srdačne veze sa solistima, dirigentima i kompozitorima.

 

U prošloj sezoni, ansambl je obeležio prvi veliki jubilej, 25 godina od osnivanja orkestra (1992-2017).

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 16 sati 34 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 19 sati 23 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.