<p>Prof. dr Stani&scaron;a Tutnjević i Petar Pajić</p> (foto: Đorđe Đoković)
Svečanost u Brankovini 11.06.2014

Desankina nagrada Petru Pajiću

Pesnik Petar Pajić dobitnik je nagrade „Desanka Maksimović“ za sveukupan doprinos srpskoj poeziji. Nagrada mu je uručena na današnjoj svečanosti u Brankovini.

KUD
"Abrašević" 11.06.2014

Prolećni koncert

Tradicionalni „Prolećni koncert“ Kulturno umetničkog društva „Abrašević“ biće održan večeras u 20 sati u velikoj sali Centra za kulturu.

Savo Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
Otvorena izložba u "Trnavcu" 10.06.2014

„Akvarel je impuls potez“

Od klasičnog do modernog, slikano akvarelom, naziv je izložbe crnogorskog slikara Save Pavlovića koja je večeras otvorena u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“.

Međurečje (foto: Đorđe Đoković)
Međurečje 9.06.2014

Poetski teatar na sceni CZK

Poetski performans i izložba “Međurečje” u organizaciji Valjevske kulturne mreže – VAKUM, održan je na sceni Centra za kulturu. U neobičnoj atmosferi mladi valjevski autori su čitanje svoje poezije...  · 1 komentar

Međurečje (foto: VAKUM)
Junska akcija VAKUM-a 8.06.2014

„Međurečje“

Valjevska kulturna mreža - VAKUM junsku akciju organizuje u 19 časova. Ovoga puta će na velikoj bini Centra za kulturu biti održan poetski performans i izložba “Međurečje”.

Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Noć muzeja 31.05.2014

Svadbe i venčanja u muzejskoj noći

Manifestacija Noć muzeja biće održana večeras, od 18 do 02 časa. Ove godine u Valjevu je pripremljen niz sadržaja koje objedinjuje ista tema - svadbe i venčanja.

Izložba u galeriji
Slikarstvo 31.05.2014

Likovna radionica je mesto gde si ono što jesi

Na vrhu Tešnjara, ili tamo gde se Tešnjar uliva u grad na malom skveru, sameštena je galerija „Silos”. Malobrojni su Valjevci koji su čuli za „Silos”, a tu je nedavno priređena izložba vredna pažnje.