Pioniri “Omladinca 2014” (foto: Ognjen Ivanović)
Pioniri “Omladinca 2014” (foto: Ognjen Ivanović)
24.05.2021, 11:20

Veliki uspeh ljiških dečaka

č: | fb:

Pioniri "Omladinca 2014" završili su sezonu na drugom mestu u Kolubarsko-mačvanskoj ligi i tako ispisali najlepše stranice fudbalske istorije Ljiga. Prvoplasirana je "Mačva" iz Šapca. Sa ekipom iz Šapca čuvenog imena, skor je 1:1.

 

Od 16 timova,  koliko se u sezoni 2020/21 takmičilo, među osam u gornjem delu  tabele, po dva su iz Šapca, Loznice i Valjeva, a od manjih mesta, pri vrhu su Ljižani i "Rađevac" iz Krupnja, koji su na terenu u Kadinoj Luci odigrali poslednju i odlučujuću utakmicu za plasman, završenu rezutatom 2:1 u korist "Omladinca".

 

Meč Omladinac Rađevac

Meč Omladinac Rađevac (Foto: Ognjen Ivanović)

Ljiška pionirska ekipa je najstarija u klubu, osnovanom pre sedam godina. Ovi dečaci su rođeni 2006, uz ponekog godinu mlađeg dečaka. FK "Omladinac" ima i petliće, koji igraju u Gradskoj ligi "Valjevo", a u klubu je više od 70 dečaka, najmlađi imaju sedam godina i uče prve fudbalske korake.

 

Ovogodišnjim uspehom dečaci su na najbolji način predstavili svoju varoš, u kojoj se fudbal igra gotovo sto godina (još od 1922, kada je student tehnike Dušan Rulić  doneo prvu loptu u Ljig) i svoje roditelje, koji su ih pratili od početka. Pošto Omladinac nema starije selekcije, oni će nastaviti da igraju fudbal u drugim klubovima, a uskoro ih čeka, još jedan veliki ispit, završna matura i upis u srednje škole.

FK Omladinac 2014

FK Omladinac 2014 (Foto: Saša Simić)

 

Foto, u gornjem redu: Milorad Radović (trener), Momčilo Jeremić, Mihailo Ivošević, Milutin Radovančević, Veljko Milovanović, Ognjen Vesić, Luka  Simić, Petar Maksimović, Mateja Obradović, Aleksandar  Lazić i Dejan Živković (trener).

 

U donjem redu: Matija Marinković, Mihailo Alimpić, Igor Dobrosavljević, Mihailo Živković, Milorad Marinković, Marko Đorđević, Dušan Vlajnić i Bogdan Lazarević.

 

 

 

Aktuelno