Boban Janković (foto: Đorđe Đoković)
Boban Janković (foto: Đorđe Đoković)
17.10.2021, 22:12

Ubedljiva pobeda SNS u Mionici

č: | fb:

Na lokalnim izborima u Mionici ubedljivu pobedu odnela je Srpska napredna stranka sa osvojenih 71,44 posto glasova birača.

 

Prema preliminarnim rezultatima koje je saopštio izborni štab SNS, na izlaznost od 70 posto, lista "Aleksandar Vučuć – za našu decu" osvojila je 31 od 39 odborničkih mandata u Skupštini opštine Mionica, koalicija SPS-SRS sa 10,89 posto glasova imaće četiri odbornička mesta, dok su po dva mandata pripala listi "Slobodni građani Mionice" sa 5,53 posto glsova i listi NADA za Mionicu POKS-DSS sa 4,82 posto glasova birača.

 

Ispod cenzusa su "Zeleni Srbije sa 2,03 odsto, GG Demokratija na staroj adresi sa 1,75 odsto i "Zdrava Srbija Milana Stamatovića" sa 0,95 odsto glasova birača.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Predsednik Mionice i lider mioničkih naprednjaka Boban Janković je rekao da su Mioničani pokazali da politika Aleksandra Vučića i SNS-a uživa ogromno poverenje građana. On se zahvalio Mioničanima što su u velikom broju izašli na izbore i što su još jednom potvrdili da imaju ogromno poverenje u politiku Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku.

 

"Ovo je istorijska pobeda SNS na redovnim lokalnim izborima u Mionici. Ovo je ogromna pobeda, Mioničani su i ovoga puta, u još većem broju ukazali poverenje politici koju vodi naš predsednik Aleksandar Vučić i SNS. Siguran sam da ćemo koliko sutra krenuti da radimo ono što smo već započeli – da razvijamo Mionicu. Srpska napredna stranka je pokazala da je stub razvoja naše opštine, da je stub države Srbije, i da je kičma Vlade Srbije. Nećemo stati, radimo dalje, razvijamo našu Mionicu, Srbiju, svako mesto i pravimo prave uslove za život. Mioničani su pokazali koliko poštuju ono što država radi za njih, i ono što radi Mionica za svakog Mioničanina", rekao je Boban Janković.

 

Lista "Aleksandar Vučić- za našu decu" osvojila je 6,5 posto glasova više nego na izborima pre četiri godine, saopšteno je večeras. Ubedljiva pobeda naprednjaka na lokalnim izborima proslavljena je uz vatromet ispred sedišta SNS u Mionici.

Vatromet

Vatromet (Foto: Đorđe Đoković)

 

Dva odbornička mandata za novajlije "Slobodne građane Mionice"

 

Dva odbonrika u Skupštini opštine imaće novoosnovana GG "Slobodni građani Mionice". Vladimir Čarapić kaže da je očekivao više, ali je zadovoljan sa osvojena dva mandata imajući u vidu to da su nedavno osnovani i da su u izbornu kampanju krenuli sa "minimalnim finansijskim sredstvima". On je poručio da će biti ozbiljna, ali i oštra opozicija vlasti u lokalnom parlamentu. 

Vladimir Čarapić

Vladimir Čarapić (Foto: Đorđe Đoković)

Čarapić je iznenađen ovako ubedljivom pobedom naprednjaka u Mionici s obzirom na, kako je rekao, veliko nezadovoljstvo građana. "Naprednjaci su sve uspeli da nadomeste velikim novcem i da reše izbore", rekao je Vladimir Čarapić.

 

Na lokalnim izborima u Mionici učestvovalo je sedam izbornih lista. Pravo glasa imalo je 10.987 građana na 38 birčkih mesta.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 3 sati 11 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 2 komentara

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara