Radovan Beli Marković (foto: Đorđe Đoković)
Radovan Beli Marković (foto: Đorđe Đoković)
21.01.2022, 11:14

Dan žalosti u Lajkovcu povodom smrti Radovana Belog Markovića

č: | fb:

Povodom smrti književnika Radovana Belog Markovića predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković doneo je odluku o proglašenju 22. januara za Dan žalosti u opštini Lajkovac. Dan žalosti biće obeležen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama javnih ustanova i preduzeća kojima je osnivač opština Lajkovac.

 

U obrazloženju odluke navodi se da je proslavljeni srpski pisac višedecenijskim plodnim stvaralaštvom i jedinstvenim proznim rečnikom dao poseban pečat Lajkovcu, u kome je proveo najveći deo života i u njemu stvarao. Prvi je dobitnik Povelje za rad i dostignuća od posebnog značaja za opštinu Lajkovac u oblasti umetnosti i kulture, kao i za izuzetno vredna publikovana umetnička ostvarenja.

 

Komemoracija povodom smrti književnika Radovana Belog Markovića održaće se u subotu 22. januara u velikoj sali Kulturnog centra "Hadži Ruvim" Lajkovac, s početkom u 11 časova. Opelo i sahrana su u 13 časova na Novom groblju u Lajkovcu.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 4 sati 50 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 10 sati

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar