Socijalistička partija Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Socijalistička partija Srbije (foto: Đorđe Đoković)
26.11.2014, 09:23

Promene u Lajkovcu i Ljigu

č: | fb:

U pretkongresnim izbornim aktivnostima socijalista Kolubarskog okruga do promene na čelu opštinskih odbora došlo je u Lajkovcu i Ljigu. U Lajkovcu, predsednik Opštine Zivorad Bojičić zamenio je Jagoša Lončara, dok u Ljigu Miodraga Starčevića Mikila, takođe aktuelnog predsednika Opštine, menja Ljubivoje Vujić, stari kadar SPS-a, koji je tu partiju vodio do 2000-te. Starčevića, koji ispunjava uslove za penziju, na mestu predsednika Ljiške opštine, po svemu sudeći, naslediće aktuelni zamenik Dragan Lazarević Žandar iz SNS.

U Valjevu predsednik je ponovo Đorđe Milićević, u Osečini Dragan Popović Pop, u Mionici doskorašnji predsednik Opštine Dragan Gavrilović Gaca, a na Ubu je opet izabran Blagoje Conić.

Na svim izbornim konferencijama SPS-a za predsednika stranke predložen je Ivica Dačić, koji je i sada na čelu te partije. Za potpredsednike ima više kandidata, a poznavaoci prilika kažu kako je iznenađenje to što su socijalisti Kolubarskog okruga, posebno u Valjevu, kandidovali i prof. dr Slavicu Đukić Dejanović.

Ako je verovati najavama da će Kongres, zakazan za 14. decembar u Beogradu, biti kongres kadrovskih promena i podmlađivanja SPS-a, onda će se funkcija teško domoći i Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović... Valjevci su, očito, predlagali „po zaslugama i minulom radu“, prvenstveno po tome koje su koristi do sada imali Valjevo i Kolubarski okrug.

Valjevcima je, ako je verovati Branku Ružiću, aktuelnom predsedniku Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS-a, inače povereniku za Kolubarski okrug, namenjeno mesto predsednika Izvršnog odbora stranke. Kandidovan je Dragan Jeremić, predsednik Okružnog odbora, a ima nagoveštaja da je za istu funkciju „po Srbiji nominovan i Đorđe Milićević“, koji je kao poslanik, ranije portparol a sada zamenik šefa poslaničkog kluba, „prepoznatljiviji“. Milićević je „u bazi“ predložen za člana Predsedništva, najužeg partijskog rukovodstva.

Konačnu reč o kadrovskim rešenjima za Kongres daće, ipak, Ivica Dačić, koji je takvo ovlašćenje već dobio u pripremama najvišeg partijskog skupa socijalista.

Aktuelno