Socijalistička partija Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Socijalistička partija Srbije (foto: Đorđe Đoković)
26.11.2014, 09:23

Promene u Lajkovcu i Ljigu

č: | fb:

U pretkongresnim izbornim aktivnostima socijalista Kolubarskog okruga do promene na čelu opštinskih odbora došlo je u Lajkovcu i Ljigu. U Lajkovcu, predsednik Opštine Zivorad Bojičić zamenio je Jagoša Lončara, dok u Ljigu Miodraga Starčevića Mikila, takođe aktuelnog predsednika Opštine, menja Ljubivoje Vujić, stari kadar SPS-a, koji je tu partiju vodio do 2000-te. Starčevića, koji ispunjava uslove za penziju, na mestu predsednika Ljiške opštine, po svemu sudeći, naslediće aktuelni zamenik Dragan Lazarević Žandar iz SNS.

U Valjevu predsednik je ponovo Đorđe Milićević, u Osečini Dragan Popović Pop, u Mionici doskorašnji predsednik Opštine Dragan Gavrilović Gaca, a na Ubu je opet izabran Blagoje Conić.

Na svim izbornim konferencijama SPS-a za predsednika stranke predložen je Ivica Dačić, koji je i sada na čelu te partije. Za potpredsednike ima više kandidata, a poznavaoci prilika kažu kako je iznenađenje to što su socijalisti Kolubarskog okruga, posebno u Valjevu, kandidovali i prof. dr Slavicu Đukić Dejanović.

Ako je verovati najavama da će Kongres, zakazan za 14. decembar u Beogradu, biti kongres kadrovskih promena i podmlađivanja SPS-a, onda će se funkcija teško domoći i Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović... Valjevci su, očito, predlagali „po zaslugama i minulom radu“, prvenstveno po tome koje su koristi do sada imali Valjevo i Kolubarski okrug.

Valjevcima je, ako je verovati Branku Ružiću, aktuelnom predsedniku Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS-a, inače povereniku za Kolubarski okrug, namenjeno mesto predsednika Izvršnog odbora stranke. Kandidovan je Dragan Jeremić, predsednik Okružnog odbora, a ima nagoveštaja da je za istu funkciju „po Srbiji nominovan i Đorđe Milićević“, koji je kao poslanik, ranije portparol a sada zamenik šefa poslaničkog kluba, „prepoznatljiviji“. Milićević je „u bazi“ predložen za člana Predsedništva, najužeg partijskog rukovodstva.

Konačnu reč o kadrovskim rešenjima za Kongres daće, ipak, Ivica Dačić, koji je takvo ovlašćenje već dobio u pripremama najvišeg partijskog skupa socijalista.

Aktuelno

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 3 sati 13 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 5 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 2 sati 21 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 1 dan 3 sati

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 22 sati 42 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar