Radovi u Lončaniku (foto: Dragana Nedeljković)
Radovi u Lončaniku (foto: Dragana Nedeljković)
29.11.2014, 09:10

Postavljeno šest kilometara mreže

č: | fb:

U cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg snabdevanja strujom meštana Lončanika, Vrela i Pambukovice, u ova tri tamnavska sela rekonstruisano je šest kilometara niskonaponske mreže, a dotrajali drveni stubovi zamenjeni su betonskim.  Radovi su izvedeni u jednom danu, uz angažovanje 30  elektromontera iz Elektrosrbije Kraljevo EDB Valjevo, kao i deset iz EDB Lazarevac, a njihova vrednost je 15 miliona dinara.

Radovi u Lončaniku

Radovi u Lončaniku (Foto: Dragana Nedeljković)

-Ovo je poslednja, peta po redu akcija na rekonstrukciji niskonaponske mreže u 2014. godini, ali ćemo već početkom proleća nastaviti sa radovima. Nadam se da svake godine, sa ovako velikim i efikasnim akcijama, možemo da rešimo veći deo problema sa lošom niskonaponskom mrežom po selima, kako bi našim građanima obezbedili dobre naponske  prilike i pouzdanost snabdevanja – izjavio je predsednik opštine Ub Darko Glišić u Lončaniku, gde je obišao radove zajedno sa direktorima EDB Valjevo i Lazarevac, Zoranom Nikolićem i Veselinom Šiljegovićem.

Šiljegovic, Nikolic i Glišic 

Šiljegovic, Nikolic i Glišic (Foto: Dragana Nedeljković)

Dobra saradnja sa Elektroprivredom Srbije se nastavlja, kao i ulaganje u elektroenergetski sistem na teritoriji ubske opštine, istakao je Glišić. Prema njegovim rečima, projekat od strateškog značaja za Ub našao se u planovima EPS-a za narednu godinu.

-Budžetom i planom EPS za 2015. godinu, predviđena je izgradnja trafo stanice, jačine 110 kilovolti, koja je uslov za stabilnost snabdevanja električnom energijom opštine Ub. To je jedan grandiozan projekat koji vredi par miliona evra i mi ćemo sledeće godine početi da ga realizujemo – najavio je Glišić.

Aktuelno