Tomić, Cupać i Simić
Tomić, Cupać i Simić
03.08.2015, 13:09

Dušan Cupać novi „podgorski harambaša“

č: | fb:

Novi „podgorski harambaša“ je Dušan Cupać iz Ostružnja, kod Osečine, posle tradicionalnog takmičenja u narodnom višeboju, koje je juče održano „kod topa“ u Bratačiću. Cupać  je na dar dobio sablju, koju mu je uručio Milan Simić, zamenik predsednika Opštine. Cupać je bio najbolji, među osam učesnika, u disciplinama bacanje kamena s ramena, skok u dalj trupački, skok u vis iz mesta, nadvlačenje klipka i borbe na brvnu.

Kakao je danas saopšteno, po prvi put je nagrađen i drugoplasirani, Radoje Đokić iz Carine, kod Pecke, koji je dobio jatagan iz kolekcije dr Svetislava Šola Stanojevića, a uručio mu ga je Svetozar Gačić u ime darodavca Udruženja „Kraljevina Srbija“.

Izbor „podgorskog harambaše“ organizuje se od 2009. godine kao znak sećanja na učesnike boja na Bratačiću 1806, u Prvom srpskom ustanku protiv Turaka. Dušan Cupać je „podgorski harambaša“ bio i 2012. godine.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 39 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...