Lajkovac (ilustracija)
Lajkovac (ilustracija)
14.10.2015, 07:11

Raspušten Opštinski odbor SPS u Lajkovcu

č: | fb:

Glavni odbor SPS raspustio je Opštinski odbor u Lajkovcu i formirao Privremeni organ na čijem je čelu Goran Savić. Pored Savića izabrano je još šest članova Privremenog organa, koji će obavljati sve poslove, uključujući i pripremu za izbor Opštinskog odbora.

Glavni odbor socijalista je ovu odluku doneo nakon što je predsednik Lajkovačke opštine i predsednik Opštinskog odbora SPS u toj varoši Živorad Bojičić prešao u Pokret socijalista ministra Aleksandra Vulina. Kako je rečeno na konferenciji za novinare ove partije održane sinoć u Lajkovcu, „Bojičić nije problem SPS, s obzirom na to da je on sada član druge partije“, tako da socijalisti neće tražiti njegovu smenu sa mesta prvog čoveka Lajkovca.

Goran Savić i funkcioneri SPS

Goran Savić i funkcioneri SPS

Predsednik Okružnog odbora SPS Dragan Jeremić kaže da su svi članovi opštinskog rukovodstva partije ostali u SPS, osim predsednika Živorada Bojičića, što znači da postoji kontinuitet i da se, odlaskom prvog čoveka partije, nije „urušio“ Opštinski odbor. Jeremić dodaje da se nije “urušila" ni lokalna vlast, gde su socijalisti u koaliciji sa naprednjacima. Sedam odbornika SPS u Skupštini opštine Lajkovac, koji su ostali verni partiji, su i dalje deo vladajuće koalicije, predsednik Skupštine je i dalje Jagoš Lončar, svojevremeno dugogodišnji predsednik lajkovačkih socijalista, članovi Opštinskog veća iz redova SPS su zadržali svoje funkcije, kao i ostali direktori u javnim preduzećim.

"Prema koalicionom sporazumu sa SNS, mesto predsednika Opštine je pripalo socijalistima i to je bio Živorad Bojičić, koji je sada napustio SPS, tako da on više nije naš problem. O tome da li će i dalje biti prvi čovek Lajkovca ili ne odlučiće Srpska napredna stranka, koja je koalicioni partner Pokreta socijalista Srbije, nove Bojičićeve partije“, kaže Jeremić.

Izbor novg Opštinskog odbora SPS u Lajkovcu, prema rečima Jeremića, zavisi od toga kada će biti održani lokalni izbori. „Ukoliko njih ne bude do kraja godine, onda će u naredna dva meseca biti organizovani izbori za rukovodstvo  Opštinskog odbora, a ako lokalni budu održani ranije, onda će Privremeni organ voditi partiju do izbora“, objašnjava predsednik Okružnog odbora SPS Dragan Jeremić.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 17 sati 58 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 20 sati 35 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara