Škola Hiljadu trista kaplara (foto: Miroslava Kojić)
Škola Hiljadu trista kaplara (foto: Miroslava Kojić)
05.09.2016, 08:13

Danas počela nastava u Ljiškoj srednjoj školi

č: | fb:

Novu školsku godinu, učenici i profesori ljiške Srednje škole „Hiljadu trista kaplara“započeli su u novom, lepo uređenom prostoru. Krajem marta zaključen je ugovor o rekonstrukciji škole između Opštine Ljig, kao naručioca posla i firme PMC Inženjering” iz Beograda.

 

Danas školska zgrada izgleda potpuno drugačije nego pre tri meseca, odnosno u martu, kada je ovu obrazovnu ustanovu u predizbornoj kampanji posetio premijer Aleksandar Vučić. 

Premijer Vučić u Ljigu

Premijer Vučić u Ljigu (Foto: www.ljig.rs)

Hidroizolacija škole bio je jedan od prioritetnih poslova, kako bi se otklonila vlaga iz kabiteta fizike i hemije u suterenu škole. Urađena je termoizolacija i fasada, okrečene sve učionice, hodnici i druge prostorije, svaki sprat je u drugačijoj boji. Promenjena je unutrašnja stolarija, uređeni toaleti, prepokriven krov i sređeni oluci. Ograđeno je školsko dvorište.

 

U izjavi za Kolubarske.rs, direktorka škole Biljana Jovanović, uz zahvalnost za do sada urađeno, kaže da veruje u obećanje premijera da će 2017.godine i sportska sala u dvorištu škole, započeta 2012, biti završena, čime bi se stvorili bolji uslovi za časove fizičkog vaspitanja, ali i druge sportske i rekreativne aktivnosti učenika i drugih građana. 

 

Škola, izgrađena 1947.godine, posle dvadesetak godina je dograđena, a manjih ulaganja bilo je posle zemljotresa 1998.godine, kada su najveća oštećenja bila na trećem spratu. Sadašnjom rekonstrukcijom zgrade u koju su uložena 22 miliona dinara, škola je dobila potpuno novo ruho i postala je najlepša zgrada u Ljigu i jedna od najlepših škola u Okrugu.

Škola Hiljadu trista kaplara

Škola Hiljadu trista kaplara (Foto: Miroslava Kojić)

 

Radove finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije iz sredstava Fonda solidarnosti Evropske unije.

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 sati 48 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...