Najbolji učenici i nastavnici sa predsednikom Uba (foto: Milovan Milovanović)
Najbolji učenici i nastavnici sa predsednikom Uba (foto: Milovan Milovanović)
29.06.2017, 09:33

Novčane nagrade za najbolje đake i uspešne nastavnike

č: | fb:

Najboljim učenicima, nastavnicima i profesorima, i ovog Vidovdana Opština Ub je, za otvarene rezultate dodelila novčane nagrade  u ukupnom iznosu od 972.000 dinara. Na tradicionalnom svečanom prijemu u Domu kulture nagrađeno je 44 "vukovaca" ubskih srednjih i osnovnih škola i 54 učenika koji su postigli zapažene uspehe na takmičenjima najvišeg ranga. Pored 98 đaka, nagrađeno je i njihovih 30 mentora.


Najboljim učenicima nagrade je uručio predsednik Opštine Ub Darko Glišić rekavši da ovaj vid priznanja jesu svima poruka i signal da se znanje, rad, učenje i posvećenost uvek isplate.

 

- U skladu sa svojim mogućnostima, svako treba da tako nešto i nagradi. Mi smo, kao opština, odlučili da vas i ove, kao i prethodnih godina, nagradimo i da vam pokažemo da vaš trud nije prošao nezapaženo. Želim vam puno puno uspeha u vremenu koje je ispred vas. Oniima koji nastavljaju školovanje želim da iz godine u godinu pokazuju da ove nagrade nisu slučajne, da iz godine u godinu stiču znanja koja će im pomoći da budu, pre svega, ljudi vredni i marljivi, sa kojima će se njihove porodice ponositi.

Onima koji su završili školovanje želim da se spreme za jedan novi korak, potpuno naučeni i obučeni od vrednih nastavnika i profesora naših škola, koji su dali sve od sebe da od vas ljude naprave. Njima velika zahvalnost za sve ono što su u prethodnom periodu radili, za sav trud koji su uložili da vas nauče svemu onome što treba da vas nauče - rekao je Glišić poželevši najboljim i najuspešnijim ubskim osnovcima i srednjoškolcima sve najbolje u daljem životu i školovanju i da ih sreća prati.

Darko Glišić uručuje nagrade

Darko Glišić uručuje nagrade (Foto: Dragana Nedeljković)

Nosioci diplome "Vuk Karadžić" po završenoj srednjoj školi, od ubske opštine dobili su po 20.000 dinara, a po završenom osnovnom obrazovanju po 10.000 dinara. Nagrade u iznosu od 15.000, 12.000 i 10.000 dinara pripale su onima koji su osvojili prvo, drugo, odnosno treće mesto na bar jednom republičkom ili međunarodnom takmičenju ili smotri. Učenici koji su bar jednom učestvovali na republičkom ili međunarodnom takmičenju ili smotri nagrađeni su sa po 5.000 dinara, a sa po 3.000 dinara oni koji su osvojili prvo mesto na okružnom takmičenju, a u njihovim uzrasnim kategorijama nije predviđen republički rang.

 

Nastavnicima i profesorima čiji su učenici osvojili prvo, drugo ili treće mesto na republičkom ili međunarodnom takmičenju dodeljeno je po 8.000 dinara, a upola manje onima čiji su đaci učestvovali na takvim takmičenjima. Iznos od 2.000 dinara dobili su pedagozi čiji su učenici osvojili prvo mesto na okružnom taѕkmičenju, a da u njihovim uzrasnim kategorijama nije predviđen republički rang.

Aktuelno