Dva trenera imaju i po 25 fudbalera na treninzima  (foto: Dragan Savić)
Dva trenera imaju i po 25 fudbalera na treninzima  (foto: Dragan Savić)
21.07.2014, 19:24

U Zoni i Osečina

č: | fb:

Pored lajkovačkog Zadrugara, koji je kao šampion Okružne lige Kolubare sa ubedljivom bodovnom prednošću zasluženo izborio prelazak u Zonu Drina, u ovaj rang takmičenja će i vicešampion Okruga OFK Osečina. Naime, nakon fuzionisanja valjevskih klubova Krušika i Budućnosti, Kolubarskom okrugu pripalo je i upražnjeno mesto u zonskom rangu takmičenja. Njega će popuniti Osečanci, drugoplasirani tim Okružne lige.

Iznenadna prilika za nove  izazove u Zoni Drina mobilisala je redove Podgoraca. Održana je redovna  Skupština kluba, koja je ocenila postignute rezultate i zacrtala nove zadatke. Mandati su produženi predsedniku Živoradu Vujičiću, preduzetniku, zatim njegovom zameniku Zoranu Živanoviću, direktoru Sportskog centra Osečina i sekretaru Branislavu Jovanoviću, penzioneru.

Rukovodstvo i prijatelji Kluba prionuli su sa pripremama za novu sezonu. Uveliko se popravlja ograda oko stadiona, uređuju klupske prostorije po uzoru na daleko razvijenije sredine, planira se postavljanje plastičnih sedišta na delu tribina, a i otvaranje klupskog bifea...

Uporedo se aktivno radi i na dovođenju pojačanja, odnosno na osetnijem kadrovskom osvežavanju redova. Trenizima koje vodi dosadašnji trener Vojislav Lukić, a u ovoj fazi mu pomaže dr Dragan Perišić, sportski stručnjak iz Osečine, prisustvuje po 25 igrača. Starom sastavu već se pridružilo desetak novajlija, među kojima je nekoliko  fudbalera koji su ovde ponikli i ranije nosili dres vodećeg tima iz Podgorine.

- Praktično, niko nije otišao, a klubu su pristupili Miok iz Vršca, zatim iz zonaša Brezovice Smailagić i Šćepanović, koji su već nastupali za Osečinu, onda i njihov dosadašnji klupski drug Gostiljac. Iz srpskoligaša Loznice stigao je Pavlović, iz Krušika Andrić, vratila su se i dva doskorašnja kapitena Simić iz Donjeg Crniljeva i Mitrović iz Radničkog iz Valjeva. Za najbolji sastav konkurisaće i Vladimir Milošević ( iz Gornjeg Crniljeva), kao i Mladenović (iz Pecke). Privodimo kraju pregovore sa štoperom Boškovićem iz Lučana, koji bi trebalo da ojača odbrambenu liniju – kaže Dušan Milošević, sportski direktor.

U sedištu ove opštine, koja važi za rasadnik darovitih fudbalera, sportsko raspoloženje naglo je poraslo. Svi ljubitelji fudbala i navijači domaćeg tima raduju se novim atraktivnim mečevima u Zoni Drina, kojima u Osečini redovno prisustvuje po 700 - 800 gledalaca, kao i nastavku najčešće lepog sportskog rivalstva sa starosedeocima u ovom takmičenju, a posebno sa novajlijom Rađevcom iz komšijskog Krupnja, prvakom Mačvanske okružne lige. 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 1 sati 11 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 11.05.2024

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar