Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
24.01.2018, 08:09

Boban Janković predsednik opštine Mionica

č: | fb:

Boban Janković (SNS), diplomirani inženjer informatike, je ponovo izabran za predsednika Opštine Mionica, a njegov zamenik naredne četiri godine biće Milovan Lekić (SNS), koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu

 

Nakon izbora, Boban Janković je poručio da će lokalno rukovodstvo raditi još više nego u prethodnih nekoliko godina uz obećanje da će biti predsednik svih građana opštine, a ne samo onih koji su glasali za listu SNS.

 

- Trudićemo se da svakom građaninu izađemo u susret i da budu svi ravnopravni pred državnim organima. Nama predstoje veliki poslovi u narednom periodu i siguran sam da će ova podrška koju smo dobili od građana  biti oporavdana,  a ona nas i obavezuje dodatno da još više radimo na poboljšanju kvaliteta života, da sve svoje zadatke na vreme ispunjavamo, da radimo u skladu sa zakonom. A vi poštovani odbornici ste pravi predstavnici naroda i pošteno ste zaslužili vaše funkcije kroz rad i trud na terenu jer se samo radom i trudom može dobiti poverenje naroda. To poverenje koje smo dobili nas dodatno obavezuje na nastavimo da radimo i gradimo još bržim tempom – rekao je Janković.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

Janković je, uz podsećanje da je opština Mionica u prethodne dve godine bila jedno veliko gradilište, da su se gradili putevi, mostovi,cevovodi, sanirala klizišta i rekonstruisale škole, najavio da i novu vlast očekuju veliki poslovi. 

"A ja očekujem od svih vas da budemo jedan tim, tim koji radi za interes svih građana naše opštine", poručio je Boban Janković nakon izbora za predsednika Opštine Mionica.

Sednica SO Mionica

Sednica SO Mionica (Foto: www.mionica.rs)

 

Na konstutivnoj sednici, na kojoj su potrvđeni mandate 39 odbornika, za predsednika Skupštine opštine Mionica izabran je Miroslav Đurić, za njegovog zamenika Branko Šutuljić, a za sekretara je postavljen Jugoslav Milić.

 

Pored izbora predsednika Opštine Mionica i njegovog zamenika, na prvoj sednici Skupštine opštine, imenovani su i članovi Opštinskog veća, a to su: Ivana Živković, Dragan Đošić, Dragan Gavrilović, Slobodan Kovačević i Nikola Polovina.

 

U Mionici su 24. decembra prošle godine održani vanredni lokalni izbori. Najviše mandata - 28 osvojila je lista "Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka", čiji je nosilac bio Boban Janković. Listi SPS-SRS-JS pripalo je šest odborničkih mandata, dok demokrate imaju pet odbornika u Skupštini opštine Mionica.

Aktuelno

Skupština grada (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
Skupština grada Pre 2 sati 49 minuta

Gradonačelnik o prvom rebalansu budżeta Valjeva

Skupština grada usvojila je predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2024. godinu kojim su budžetska sredstva, u odnosu na osnovnu Odluku o budžetu, uvećana za 1,76 posto. Gradonačelnik Lazar...

 (foto: )
Festival "Znanjem za budućnost" Pre 2 sati 50 minuta

Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mbot robota

U osnovnoj školi u Divcima će u utorak 19.03.2024. godine biti održano 9. Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mBot robota dve generacije. Najbolje plasirane ekipe sa okružnih takmičenja će se...

Divčibare (otpadne vode) (foto: Kolubarske.rs)
U eko fondu manje novca nego lane Pre 1 dan 2 sati

Za ekologiju 72,7 miliona dinara

Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi oko 72,7 miliona dinara, dok je prošle godine za eko fond bilo planirano oko 208,5 miliona dinara. Značajno manje novca ove...  · 2 komentara