Hajduk Veljkova ulica (foto: Dragan Savić)
Hajduk Veljkova ulica (foto: Dragan Savić)
11.08.2014, 12:19

Stihija protutnjala, rane zasoljene

č: | fb:

Vanredna situacija, koja je po treći put ovog leta proglašena u Osečini, ukinuta je već sutradan nakon što je još jedan ogromni poplavni talas posle nove obilne kiše protutnjao kroz dolinu Jadra i njegovih hirovitih pritoka. Voda se ovog puta relativno brzo povukla u svoja korita, ostavljajući za sobom primetnu pustoš, odnosno „zasoljene” rane, na mestima gde je po treći, četvrti ili ko zna već koji put ovog leta, kao što je to slučaj u Komiriću,  došlo do izlivanja.

Opštinski štab za vanredne situacije konstatovao je da je, osim  Jadra, najviše problema zadala reka Ostružanjka, ali i brojni potoci. Stotinak kuća u raznim delovima Osečine, zatim u Plušcu u naselju Poljane, Belotiću i Komiriću, kao i oko 1.000 hektara do skora najplodnijeg poljoprivrednog zemljišta u ovim mestima i opštini, bilo je pod vodom.

Puna kuća mulja

Puna kuća mulja (Foto: Dragan Savić)

Bujica je još jedanput prodrla u nekoliko kuća, a među onima koji su najgore prošli zasigurno su Tomislav i Milijana Milovanović u Hajduk Veljkovoj ulici. Njima je potok koji prolazi pored Doma zdravlja, ušao u prizemni deo kuće. 

Aktuelno