Registracija Prijava preko FB
Ljig (foto: Vlada Ivanović)
Ljig (foto: Vlada Ivanović)
08.06.2020, 10:38

U Ljigu pet lista za 23 odbornika

č: | fb:

Za lokalne izbore 21. juna, Opštinska izborna komisija u Ljigu proglasila je pet lista. Kao i u (svim?) drugim opštinama i gradovima, prvi su kandidati za odbornike postali naprednjaci, još pre uvođenja vanrednog stanja. Listu "Aleksandar Vučić - za našu decu", podržalo je 411 građana, a prvi na listi je dosadašnji predsednik opštine Dragan Lazarević.

 

Na glasačkom listiću pod rednim brojem dva biće naziv "Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS)", uz podršku 208 birača, a na čelu liste, posle tri decenije, je novi čovek, Milomir Radojičić, preduzetnik.

 

Čelnicima dve velike stranke, čija imena "krase" liste, suprotstaviće se lokalne liste bez partijske pripadnosti, sa prepoznatljivim imenima u lokalnoj zajednici.

 

Grupa građana "Zajedno i odlučno za opštinu Ljig - mr Dragan Stevanović Persinac, dipl. inž.", dosada opoziciona i "Za opstanak i budućnost Ljiga i Kačera" - dr Miroslav Maksimović – Miki, koju vodi bivši predsednik opštine u dva mandata, imaju pune liste odborničkih kandidata, uz potpise 206, odnosno 213 birača.

 

U samom finišu listu je predao Mihailo Zečević, do pre četiri godine predsednik SO Ljig, a sada kao predstavnik grupe građana. Ta lista nosi naziv "Vreme je za bolji Ljig - Mihailo Zečević", ima 10 kandidata, uz 202 pravno valjana potpisa građana koji su podržali ovu kandidaturu.

 

U dosadašnjem sazivu SO Ljig bilo je 30 odbornika, kojima je mandat istekao 19. maja, u novom će biti 23, pošto je izmenjen Statut opštine u martu prošle godine. Prve četiri liste imaju po 23 kandidata za odbornike.

 

U Ljigu ima 9.077 birača.

 

Istog dana biće održani izbori za Savete mesnih zajednica i tu su prijavljene iste liste, dve političkih stranaka i tri grupe građana. Najviše lista za Savete MZ, imaju SNS (27) i GG "Zajedno i odlučno za opštinu Ljig" (19), ostali samo u par naseljenih mesta.

 

Predizborne aktivnosti, nastavljaju i oni koji bojkotuju izbore. Boško Obradović već je bio u Ljigu i razgovarao sa građanima, očekuje se dolazak još nekih predstavnika partija i pokreta koji ne izlaze na izbore zato što za njih nema elementarnih uslova.

 

 

Aktuelno

Vanredna situacija u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Štab za vanredne situacije Pre 9 sati 57 minuta

Proglašena vanredna situacija u Valjevu

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je danas proglasio vanrednu situaciju u našem gradu i izdao naredbu o sprovođenju mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koje se...  · 20 komentara

Poklon zaštitne maske za valjevske medije (foto: Kolubarske.rs)
Skromna, ali pomoć vredna pažnje Pre 15 sati 56 minuta

UNS poklonio zaštitne maske i valjevskim medijima

Udruženje novinara Srbije poklonilo je 10.000 zaštitnih maski redakcijama medija u Srbiji. "To je skromna pomoć za sve koji su zaposleni u medijima bez obzira na to da li su novinari, snimatelji,...

Postavljena šatra u Jovanji (foto: Đorđe Đoković)
Uprkos širenju zaraze koronavirusa Pre 16 sati 48 minuta

Održava se "Exit u Jovanji" na Ivanjdan

Uprkos širenju zaraze koronavirusa, u Valjevu će biti održan Ivanjdanski vašar u Jovanji. Zavod za javno zdravlje zahteva od gradskog Kriznog štaba da se odlože svi skupovi i proslave zbog...  · 15 komentara