Registracija Prijava preko FB
Ljig (foto: Vlada Ivanović)
Ljig (foto: Vlada Ivanović)
08.06.2020, 10:38

U Ljigu pet lista za 23 odbornika

č: | fb:

Za lokalne izbore 21. juna, Opštinska izborna komisija u Ljigu proglasila je pet lista. Kao i u (svim?) drugim opštinama i gradovima, prvi su kandidati za odbornike postali naprednjaci, još pre uvođenja vanrednog stanja. Listu "Aleksandar Vučić - za našu decu", podržalo je 411 građana, a prvi na listi je dosadašnji predsednik opštine Dragan Lazarević.

 

Na glasačkom listiću pod rednim brojem dva biće naziv "Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS)", uz podršku 208 birača, a na čelu liste, posle tri decenije, je novi čovek, Milomir Radojičić, preduzetnik.

 

Čelnicima dve velike stranke, čija imena "krase" liste, suprotstaviće se lokalne liste bez partijske pripadnosti, sa prepoznatljivim imenima u lokalnoj zajednici.

 

Grupa građana "Zajedno i odlučno za opštinu Ljig - mr Dragan Stevanović Persinac, dipl. inž.", dosada opoziciona i "Za opstanak i budućnost Ljiga i Kačera" - dr Miroslav Maksimović – Miki, koju vodi bivši predsednik opštine u dva mandata, imaju pune liste odborničkih kandidata, uz potpise 206, odnosno 213 birača.

 

U samom finišu listu je predao Mihailo Zečević, do pre četiri godine predsednik SO Ljig, a sada kao predstavnik grupe građana. Ta lista nosi naziv "Vreme je za bolji Ljig - Mihailo Zečević", ima 10 kandidata, uz 202 pravno valjana potpisa građana koji su podržali ovu kandidaturu.

 

U dosadašnjem sazivu SO Ljig bilo je 30 odbornika, kojima je mandat istekao 19. maja, u novom će biti 23, pošto je izmenjen Statut opštine u martu prošle godine. Prve četiri liste imaju po 23 kandidata za odbornike.

 

U Ljigu ima 9.077 birača.

 

Istog dana biće održani izbori za Savete mesnih zajednica i tu su prijavljene iste liste, dve političkih stranaka i tri grupe građana. Najviše lista za Savete MZ, imaju SNS (27) i GG "Zajedno i odlučno za opštinu Ljig" (19), ostali samo u par naseljenih mesta.

 

Predizborne aktivnosti, nastavljaju i oni koji bojkotuju izbore. Boško Obradović već je bio u Ljigu i razgovarao sa građanima, očekuje se dolazak još nekih predstavnika partija i pokreta koji ne izlaze na izbore zato što za njih nema elementarnih uslova.

 

 

Aktuelno

Grad (foto: Đorđe Đoković)
Razgovor sa dr Snežanom Marjanović Pre 8 sati 5 minuta

Sve više pacijenata sa post kovid sindromom

Poslednjih godinu i po dana specifičnost rada psihijatrijske službe ogleda se i u povećanom broju pacijenata sa post kovid sindromom. "Mladi ljudi su teže podneli izolacuiju i neizvesnost, dok su...  · 1 komentar

Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
Odlukom predsednika Opštine Pre 1 dan 6 sati

Besplatan ulaz na bazen za mioničke penzionere

Besplatan ulaz, uz penzionersku karticu, na bazene Sportskog centra Mionica imaće 2.730 mioničkih penzionera. Predsednik opštine Boban Janković kaže da je jedno od obećanja mioničke vlasti bilo...  · 2 komentara

Trg Živojina Mišića  (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan 4 sati

U Valjevu dvoje, u Ubu četvoro novozaraženih

U Valjevu je evidentirano dvoje novopozitivnih, u Ubu još četvoro, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga nije bilo novozaraženih. Hospitalizovano je tri kovid pacijenata. Testirano je 90 na...  · 2 komentara

Nagrađeni učenici. profesori i psiholog (foto: Đorđe Đoković)
Na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova Pre 1 dan 8 sati

Valjevski gimnazijalci osvojili devet nagrada

Učenici Valjevske gimnazije ostvarili su izuzetne rezultate na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova talentovanih učenika. Od 13 gimnazijalaca, koji su se plasirali na Republičko...  · 3 komentara