Detalj sa utakmice (foto: RK Metalac)
Detalj sa utakmice (foto: RK Metalac)
17.11.2020, 18:50

Metalac bolji od Partizana 2 u Beogradu

č: | fb:

U utakmici sedmog kola Prve rukometne lige Srbije, grupa Centar, valjevski Metalac je u Beogradu savladao ekipu Partizana 2 sa 39:33 (19:17).

 

Bila je ovo utakmica u kojoj su Valjevci želeli da isprave propust iz prethodnog kola kada su osvojili samo bod u duelu sa Akademijom Lečić. Zadatak nije bio nimalo lak, jer im je rival na Banjici bio Partizan 2, koji je u dosadašnjem toku prvenstva ostvario samo jedan trijumf, pa je i Beograđanima ovaj susret bio prilika za popravljanje utiska.

 

Prema očekivanju, domaćin je od starta zaigrao brzo, želeći da materijalizuje dobru fizičku spremnost i mladost ekipe, koja je za ovu utakmicu bila pojačana četvoricom igrača prvog tima. U jurnjavi na terenu, koristeći neprestano "brzi centar", crno beli su stigli do vodstva od 15:10, pa je trener Valjevaca Dragomir Čačić bio prinuđen da posegne za tajm autom. Reči kritike kao da su probudile rukometaše Metalca koji su zaigrali znatno ozbiljnije i odgovornije, pa je usledila serija gostiju od sedam golova, nakon čega je rezultatska prednost vraćena na stranu Metalca, pa se na veliki odmor otišlo pri rezultatu 19:17 u korist naše ekipe.

 

Prva violina Metalca u tom intervalu utakmice bio je Andrija Pantić, koji će do kraja susreta postići čak 12 golova.

 

Uvidevši da je Pantić najveća opasnost, trener Partizana 2 je u nastavku odlućio da igra flaster na najopasnijem igraču Valjevaca, ali to je bilo ono što je Metalac i priželjkivao. Odgovornost su preuzeli Aleksa Žarković i Miloš Grujičić, koji su postigli 11 pogodaka u nastavku, pa je prednost Valjevaca lagano održavana na pet – šest golova razlike. Beograđani su žurili u pokušaju da nadoknade minus, pravili greške, a u igri Metalca je odbrana funkcionisala na znatno višem nivou. Iz toga je proizilazila sigurnost u napadu, a želja, volja, iskustvo i kvalitet ekipe bili su tegovi koji su prevagnuli meč na stranu Metalca.

 

Uspeh je veći kada se ima u vidu da Krsta Đerić nije bio na svom uobičajenom nivou na golu, a trener Čačić od svog golmana očekuje da zablista u narednom kolu kada u goste Metalcu dolazi neporažena Loznica.

 

Najbolji pojedinac susreta bio je Andrija Pantić sa 12 golova, Ognjen Pejić i Aleksa Žarković su postigli po 6 golova, kapiten Ivan Radojičić i Miloš Grujičić po 5, novajlija iz Šapca Đorđe Pajić dao je 2, dok su Dejan Milinković, Stefan Kovačević i Ilija Nešković upisali po jedan pogodak.

 

Valjevci su u gornjem delu tabele sa dve utakmice manje, uz jedan poraz i jedan remi, a u nedelju, u podne, na svom parketu dočekuju neporaženu Loznicu.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 7 sati 36 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 2 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...