Trener Božičić  (foto: Đorđe Đoković)
Trener Božičić  (foto: Đorđe Đoković)
06.09.2014, 09:03

Valjevci sa Slogom, Ubljani dočekuju Bane

č: | fb:

U 4. kolu Srpske lige Zapad, koje je na programu ovog vikenda, Valjevci dočekuju Slogu iz Požege, Ubljani Bane iz Raške, dok Lajkovčani gostuju u Aranđelovcu.

Trener FK Budućnost-Krušik, Slaviša Božičić gledao je Slogu na utakmici sa Rudarom iz Kostolca. „Sloga je dobra ekipa. Naša je obaveza da nastavimo započeti niz pobeda i verujem da ćemo ponovo obradovati navijače“, rekao je Božičić za Kolubarske.rs.

Na naša pitanja, pojasnio je pojedina kadrovska rešenja u timu.

„Ranković brani zbog toga što je najbolji u igri u polju, uz dva sporija štopera i ofanzivnim načinom igre tima. Tadić je hteo da odlučuje umesto trenera, a ne da igra što mu je posao, pa je otišao na Ub. Mladi Popović je bio nezadovoljan time što se nije izborio za mesto u postavi i napustio je klub bez razgovora sa bilo kim. Problem nešto satrijeg Jakovljevića je u tome što nema kontinuitet u igri, a na predlog da mu se nađe klub kako bi stalno igrao, rekao je kako će se sam snaći, pa je svojom voljom završio u Tešnjaru... Moja misija, dok sam u Valjevu, je jasna – želim da se plasiramo u Prvu ligu, želim da postavimo sistem organizovanog, ozbiljnog kluba. Nemam vremena za ubeđivanja nezadovoljnih ili onih što ne znaju šta bi hteli, a otpali su sistemom prirodne selekcije“, stav je Božičića.

Jedinstvo, posle „mršavih“ 1:1 na gostovanju Jošanici u Novom Pazaru dočekuje Bane iz Raške sa ambicijama da uknjiži tri boda. Trener Srđan Jovanović strpljivo sklapa mozaik, uigrava i one koji su kasnije došli u klub, svestan očekivanja navijača.

Lajkovčani gostuju u Aranđelovcu posle prve pobede protiv Smederevaca i tri boda „velika kao soliter“, što bi Kolubarskim.rs rekao Željin trener Aca Lazarević. Šumadija je ozbiljan, stari klub, a Železničar se nada povoljnom ishodu, koji je moguć ukoliko se nastavi uspon forme i ako je ekipa psihološki rasterećena posle lošijeg starta nakon dobrih igara tokom priprema.

Dva komšijska derbija „zonaša“

U 4. kolu Zonske lige Drina igraju se dva komšijska derbija, u Mionici i Lajkovcu. Ribnica dočekuje OFK Osečina, a jedna od eventualnih nepoznanica je i to ko će ponovo zatresti protivničku mrežu – Stjelja iz Ribnice ili Milošević u redovima neporaženih Osečanaca.

Zadrugar dočekuje Brezovicu iz istoimenog sela kod Uba, koja jedina nema ni jedan bod. Brezovčani su oslabljeni odlaskom nekoliko „stranaca“, koji su dres tog kluba nosili u prošloj sezoni, a Zadrugar je sačuvao 16 fudbalera iz prošlog prvenstva Okružne lige, kada je osvojeno prvo mesto sa 77 bodova – 17 više od drugoplasirane OFK Osečine.Trener Aleksandar Pakić vodi lajkovačke momke uz dva Valjevca.

Radnički sa Petog puka gostuje u Sjenici, gde ga dočekuje domaća Sloga. Tim trenera Markovića je u usponu forme, pa ne bi bilo iznenađenje da se sa ovog gostovanja vrati (bar) neporažen. Sve utakmice se igra danas i sutra (subota i nedelja) od 17.00 sati. 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 16 sati 27 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 51 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar