PK Valis (ilustracija) (foto: PK Valis)
PK Valis (ilustracija) (foto: PK Valis)
12.07.2021, 08:46

Najuspešnija sezona PK "Valis"

č: | fb:

Takmičari PK "Valis" su prvo kolo prvenstva Plivačkog saveza centralne Srbije, po broju osvojenih medalja, završili na drugom mestu, saopšteno je iz tog kluba.

 

U subotu je održano prvo kolo prvenstva Plivačkog saveza centralne Srbije u Kragujevcu na kome je učestvovalo 20 klubova sa oko 260 plivača. Plivački klub "Valis" je predstavljalo 25 plivača svih uzrasnih kategorija, predvođenih trenerima Vladimirom Boškovićem i Branislavom Kovačevićem.

 

Titule prvaka Plivačkog saveza centralne Srbije u svojim kategorijama i disciplinama osvojili su Anja Radojević, Maša Cvetković, Maša Radojević, Simon Stefanović, Tara Terzić, Nađa Lazarević i ženska juniorska štafeta u disciplini 4x50 metara mešovito.

 

Do srebrnih medalja u svojim kategorijama i disciplinama stigli su Vuk Tešanović, Stevanović Marija, Teodora Ilić i ženska kadetska štafeta u disciplini 4x50 metara mešovito. Do bronze je stigla Nina Pantelić.

"Ako uzmemo u obzir i da je naša ženska pionirska štafeta bila ubedljivo prva, ali zbog tehničke greške diskvalifikovana, što se takođe desilo i Nataliji Kovačević u disciplini 200 metara leđno, možemo da budemo zadovoljni rezultatima. Sledećeg vikenda nas očekuje drugo kolo regionalnog prvenstva, međunarodni miting u Trebinju, ali i nastup Maše Cvetković za reprezentaciju Srbije na Centralno evropskom prvenstvu. Već sada možemo da kažemo da će ovo biti najuspešnija sezona u dvadesetogodišnjoj istoriji kluba, dok sa druge strane sa zebnjom očekujemo jesen zbog problema sa uslovima za treninge, povodom čega ćemo zatražiti pomoć od gradske uprave", kaže predsednik PK Valis Branislav Kovačević.

Aktuelno

Jelena Obućina (foto: NUNS)
NUNS na prvoj liniji - Za bezbednost novinara na internetu Pre 18 sati 26 minuta

Jelena Obućina: Pretnje se moraju prijaviti

BIRN je u saradnji s NUNS-om pokrenuo kampanju #NaPrvojLiniji kojom žele da skrenu pažnju na sve veći broj napada na novinare u digitalnoj sferi. Kolubarske.rs se pridružuju kampanji.  · 3 komentara

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 21 sati 53 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...